Ga direct naar inhoud

Patiënt Ervarings Monitor: geef uw mening!

1 mei 2024

Gepubliceerd op: 01 mei 2024

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is continu bezig met het verbeteren van haar zorg. De ervaringen van onze patiënten zijn erg waardevol en vertellen ons wat we goed doen en wat beter kan. Per 1 juni 2024 kunnen patiënten na een bezoek aan een van onze poliklinieken of na een ziekenhuisopname hun ervaringen doorgeven via de Patiënt Ervarings Monitor (PEM).

Patiënt Ervarings Monitor

De PEM is een landelijke vragenlijst die door meerdere ziekenhuizen wordt gebruikt. Het bevat vragen over thema’s die belangrijk zijn voor patiënten. Bijvoorbeeld over het contact met de behandelaar, het vertrouwen in de behandelaar en of informatie duidelijk en begrijpelijk is, maar ook over wachttijden en of naasten worden betrokken bij de zorg.

Waarom de PEM?

Uw ervaringen geven ons inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. Deze ervaringen kunnen wij gebruiken om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Doordat andere ziekenhuizen dezelfde vragenlijst gebruiken, kunnen we de ervaringen van onze patiënten vergelijken met die van andere ziekenhuizen. Zo kunnen we van elkaar leren!

Hoe werkt het?

Deelname aan de PEM is vrijwillig en anoniem. Patiënten kunnen vanaf 1 mei 2024 zelf in Mijn SKB toestemming geven om deel te nemen aan de PEM. In dat geval ontvangt de patiënt na een bezoek aan een van onze poliklinieken of na een ziekenhuisopname per e-mail een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Patiënten ontvangen maximaal één keer per jaar een vragenlijst. De afzender van de uitnodigingse-mail is skbwinterswijk@expoints.nl. 

De eerste uitnodigingen worden verstuurd in juni. Het gaat dan om een vragenlijst met vragen over het bezoek of de ziekenhuisopname van de maand ervoor.

Per wanneer kan ik deelnemen?

Nog niet alle afdelingen maken vanaf 1 juni 2024 gebruik van de Patiënt Ervarings Monitor. Dit vindt stapsgewijs plaats. Daarom kan het voorkomen dat een patiënt die een bezoek heeft gebracht aan een van onze poliklinieken of een ziekenhuisopname heeft gehad, nog geen uitnodiging ontvangt.

Toestemmingen geven in Mijn SKB

In Mijn SKB kunt u, naast toestemming voor tevredenheidsonderzoeken zoals de PEM, ook toestemming geven voor andere zaken rondom uw behandeling in ons ziekenhuis. Zo vragen we u onder andere of uw huisarts mag meekijken in uw dossier en of we gegevens mogen delen met andere ziekenhuizen. Dat is handig, bijvoorbeeld als u verhuist. U hoeft dan niet uw volledige medische geschiedenis aan uw nieuwe arts uit een ander ziekenhuis te vertellen.

Direct naar