Ga direct naar inhoud

Patiënt Ervarings Monitor: eerste uitnodigingen zijn verstuurd

28 juni 2024

Gepubliceerd op: 28 juni 2024

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix is continu bezig met het verbeteren van haar zorg. De ervaringen van onze patiënten zijn erg waardevol en vertellen ons wat we goed doen en wat beter kan. Sinds kort kunnen patiënten na een bezoek aan een van onze poliklinieken of na een ziekenhuisopname hun ervaringen doorgeven via de Patiënt Ervarings Monitor (PEM). Woensdag 26 juni zijn de eerste uitnodigingen verstuurd.

Eerste uitnodigingen verstuurd

Patiënten die in de maand mei een bezoek hebben gebracht aan een van onze poliklinieken of die in mei een ziekenhuisopname hebben gehad, hebben op woensdag 26 juni een uitnodiging ontvangen om de PEM vragenlijst in te vullen. Heeft u een uitnodiging ontvangen, dan heeft u drie weken de tijd om de vragenlijst in te vullen. Na één week ontvangt u een eenmalige herinnering. De afzender van de uitnodiging is skbwinterswijk@expoints.nl. Deelname aan de PEM is vrijwillig en anoniem. U ontvangt maximaal één keer per jaar een vragenlijst. Halverwege juli zullen patiënten die in de maand juni een bezoek hebben gebracht aan een van onze poliklinieken of die in juni een ziekenhuisopname hebben gehad, de uitnodiging ontvangen voor het invullen van de vragenlijst. 

Patiënt Ervarings Monitor

De PEM is een landelijke vragenlijst die door meerdere ziekenhuizen wordt gebruikt. Het bevat vragen over thema's die belangrijk zijn voor patiënten. Bijvoorbeeld over het contact met de behandelaar, het vertrouwen in de behandelaar en of informatie duidelijk en begrijpelijk is, maar ook over wachttijden en of naasten worden betrokken bij de zorg. Uw ervaringen geven ons  inzicht in wat goed gaat en wat beter kan. Deze ervaringen kunnen wij gebruiken om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Doordat andere ziekenhuizen dezelfde vragenlijst gebruiken, kunnen we de ervaringen van onze patiënten vergelijken met die van andere ziekenhuizen. Zo kunnen we van elkaar leren!

Toestemmingen geven in Mijn SKB

In Mijn SKB kunt u, naast toestemming voor tevredenheidsonderzoeken zoals de PEM, ook toestemming geven voor andere zaken rondom uw behandeling in ons ziekenhuis. Zo vragen we u onder andere of uw huisarts mag meekijken in uw dossier en of we gegevens mogen delen met andere ziekenhuizen. Dat is handig, bijvoorbeeld als u verhuist. U hoeft dan niet uw volledige medische geschiedenis aan uw nieuwe arts uit een ander ziekenhuis te vertellen.

Direct naar