Ga direct naar inhoud

ONZ netwerk, samen voor de beste oncologische zorg

11 december 2023

Gepubliceerd op: 11 december 2023
ONZ Netwerk. Samen voor de beste oncologische zorg

De beste (oncologische) zorg voor patiënten met kanker in onze regio. Daar werken de vier ziekenhuizen Medisch Spectrum Twente (Enschede/Oldenzaal), Saxenburgh (Hardenberg), ZGT (Hengelo/Almelo) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix hard aan. Samen vormen de vier ziekenhuizen een regionaal oncologienetwerk, dat vanaf nu verder gaat onder de naam ‘ONZ netwerk’. ONZ staat voor Oncologische Zorg. Maar ook voor ‘dichtbij’ en ‘onze samenwerking’.

Over het netwerk

ONZ netwerk is op 30 maart 2023 bestuurlijk opgericht door de vier ziekenhuizen MST, Saxenburgh, SKB en ZGT. Het netwerk is opgericht omdat het aantal patiënten met kanker toeneemt en de diagnostiek, behandeling en nazorg voor deze patiënten ingewikkelder wordt. Daarnaast worden er landelijk steeds hogere kwaliteitseisen en volumenormen gesteld. De ziekenhuizen binnen ONZ netwerk stemmen behandeltrajecten nog intensiever af om specialistische ziekenhuiszorg in onze regio te verbeteren en toegankelijk te houden. Ook werken de ziekenhuizen samen op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie. 


Voor patiënten

Voorlopig verandert er voor onze patiënten nog niets. De ziekenhuizen stemmen binnen ONZ netwerk en met omliggende netwerken de behandeltrajecten per kankersoort af voor de hele regio.

Wat ONZ betreft houden we zo de beste oncologische zorg beschikbaar in de regio!

Direct naar