Ga direct naar inhoud

Nieuwe kunst in de gangen van ons ziekenhuis

6 juli 2021

Gepubliceerd op: 06 juli 2021

Een aantal keren per jaar wisselen de exposities in ons ziekenhuis. De komende maanden exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang

Leden van Fotoclub Winterswijk tonen hun werken in de centrale gang van het ziekenhuis. Het thema van deze expositie is macro- en ritmefotografie.

Poligangen

In poligangen 1.1 en 4.1 is het werk te zien van Saskia Dijkstra. Haar voorkeur gaat uit naar abstract werk in acryl. Haar werken zijn groot, uitbundig en expressief. Het resultaat zijn kleurrijke schilderen vol van energie, spanning en beweging.

Clementine Goorhuis-aan de Stegge exposeert haar foto’s in de zijvleugel van poligang 1.1 Het thema van deze expositie is de schoonheid van verval. De prachtige kleur- en slijtagepatronen maken dat je er geboeid naar blijft kijken. 

In poligang 4.5 hangen de werken van Rolendis Stemerdink. Na het volgen van een tekencursus, werkt ze het liefst met pastelkrijt en potlood. “Met pastelkrijt kun je op schilderachtige wijze tekenen”, vertelt ze. En dat is te zien in haar werk.

“Een schilderij maakt je blij”, zegt Ellen Moorman. Haar kleurrijke, vrolijke werk is te zien in poligang 6.3. Ellen is autodidact en heeft een eigen stijl en techniek ontwikkeld. 

Vitrines 

In de centrale hal exposeert Karin Zuijdwijk haar beeldhouwwerk. Ze maakt beelden uit steen. “Steen spreekt mij erg aan omdat dit een verrassend eindresultaat kan geven en er eerst hard gewerkt moet worden om iets vorm te geven. Ik krijg hier heel veel energie van terug”, vertelt ze. De beelden zijn figuratief en verbeelden haar innerlijke groei. 

Hilde Grooters exposeert in de vitrine bij poli 2.4. Haar werk is divers, inspiratie haalt ze uit de natuur. Ze boetseert vogels, muizen en andere kleine dieren die daarna gebakken worden in haar keramiekoven.

Direct naar