Ga direct naar inhoud

Nieuwe fotowand voor buitenpolikliniek SKB in Eibergen

28 oktober 2020

Gepubliceerd op: 28 oktober 2020

Op vrijdag 23 oktober heeft de Stichting Vrienden van het SKB een fotowand overhandigd aan de buitenpolikliniek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Eibergen. Op de fotowand in de wachtkamer staat het oude ziekenhuis van Eibergen afgebeeld. De foto van het oude ziekenhuis zorgt voor een comfortabele sfeer in de wachtkamer en is bovendien herkenbaar voor vele patiënten en bezoekers uit Eibergen en omgeving.

De buitenpolikliniek
De buitenpolikliniek van het SKB bevindt zich sinds juni 2018 op de begane grond van het Hageman Medisch Centrum in Eibergen. Patiënten kunnen er terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen van het SKB. Daarnaast kunnen er röntgenfoto's, longfunctieonderzoeken, hartecho's en hartfilmpjes worden gemaakt en kan de chirurg er kleine medische ingrepen verrichten. Voor patiënten uit Eibergen en omgeving betekent dit minder of soms zelfs geen reistijd naar het ziekenhuis in Winterswijk.

Gastvrije omgeving
De kale, witte muur in de wachtkamer van de poli in Eibergen kon volgens de medewerkers wel een opfrisbeurt gebruiken. Het team van Eibergen dacht daarom na over hoe ze de muur konden opfleuren. Kim Lubbers, senior medewerker op de poli in Eibergen vertelt: “Gastvrijheid is één van de kernwaarden van het SKB. Met de nieuwe fotowand, waarop het oude ziekenhuis van Eibergen staat afgebeeld, willen wij een gastvrije omgeving creëren. De foto van het oude ziekenhuis is erg herkenbaar voor onze patiënten en bezoekers en geeft de wachtkamer een prettige uitstraling. Het is fantastisch dat we dankzij Stichting Vrienden van het SKB de fotowand hebben kunnen aanschaffen.”

Stichting Vrienden van het SKB
Wim Aalderink, de nieuwe voorzitter van Stichting Vrienden van het SKB, heeft de fotowand officieel overhandigd aan de medewerkers van de poli in Eibergen. “Wij dragen graag bij aan projecten die de beleving van patiënten beter maken, zo ook deze fotowand in de wachtkamer van de buitenpolikliniek in Eibergen”, vertelt hij. Naast dit project maakte Stichting Vrienden van het SKB het recent geopende Beweegplein en een babycam (SKBaby) mogelijk.

 
nieuwe-fotowand-voor-buitenpolikliniek-skb-in-eibergen.jpg
Direct naar