Ga direct naar inhoud

Nierzorg kliniek opent in Winterswijk

23 januari 2023

Gepubliceerd op: 23 januari 2023

Wanneer je de diagnose nierfalen krijgt, heeft dat een enorme impact op je leven. Het is dan fijn om de behandeling dicht bij huis en in een vertrouwde omgeving te krijgen. Elyse Klinieken voor Nierzorg opent in samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) een nierzorgkliniek in Winterswijk. Een mooie stap vooruit voor nierpatiënten in de regio.

Alle nierzorg bij elkaar en dichtbij huis

De opening vindt in april 2023 plaats, maar vandaag hebben beide partijen hun handtekening onder de samenwerking gezet. Nierpatiënten kunnen voor poli afspraken en voor hemodialyse behandelingen terecht bij de nieuwe nierkliniek. De kliniek wordt gevestigd in het SKB, in het gedeelte waar vroeger ook het dialysecentrum was. De kliniek werkt nauw samen met de internist-nefroloog van het SKB.   

‘Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s in de Elyse kliniek Winterswijk aan de slag te gaan. Goede zorg leveren afgestemd op de wensen en de behoeften van de patiënt. Fijn om voor nierpatiënten uit de regio alle nierzorg weer dichtbij huis te bieden’. 
Hannah Kruis, nefroloog bij Elyse Klinieken

‘Juist voor patiënten die afhankelijk zijn van dialyseren is het erg fijn om dit dichtbij huis te kunnen doen. Met de komst van Elyse, een gerenommeerde kliniek, zijn we in staat dit in Winterswijk aan te bieden. We kijken enorm uit naar deze samenwerking.’
Inge de Wit, bestuurder Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Elyse Klinieken voor Nierzorg

Betrokken en duurzaam biedt Elyse in 6 klinieken in Nederland samen en dichtbij de juiste nierzorg. Als dochterorganisatie van B. Braun Medical heeft Elyse toegang tot wereldwijde kennis van nierzorg, maar door de kleinschaligheid van de kliniek zijn medewerkers betrokken bij het persoonlijke leven van de patiënt. Ze leveren zorg dicht bij huis en ondersteunen zelfredzaamheid voor een optimale kwaliteit van leven. Een patiënt heeft één behandelend internist-nefroloog, die het dossier goed kent en een vast team aan zorgverleners. Deze zijn nauw betrokken bij de behandeling en nemen de tijd om vragen te beantwoorden. Door de kleinschalige klinieken wordt een thuisgevoel ervaren en is er aandacht voor de wensen van de patiënt.  

Vragen

Heeft u vragen over de nieuwe Nierkliniek, dan kunt u terecht bij Elyse Klinieken voor Nierzorg: www.elyseklinieken.nl

Op de foto: Bestuurders Inge de Wit (SKB) en Marjolein van der Pol (Elyse Klinieken) zetten hun handtekening onder de samenwerking op het gebied van nierzorg, in het bijzijn van zorgmanager Rinske van Esch (Elyse Klinieken).

Direct naar