Ga direct naar inhoud

Missende kunstwerken zijn gestolen uit het ziekenhuis

6 juli 2022 - Oproep om kunstwerken terug te brengen en informatie te delen

Gepubliceerd op: 06 juli 2022
kunstwerk-dm-1-1.jpg

Afgelopen zaterdag is ontdekt dat er vier kunstwerken missen die in ons ziekenhuis geëxposeerd werden. Het gaat om drie werken van onze exposant Diana Meijerink en één werk van onze exposant Licita Ros-Langendijk. Na onderzoek weten we nu dat de werken niet meer in ons ziekenhuis zijn. Helaas moeten we dus constateren dat de kunstwerken inderdaad gestolen zijn. 

De kunstwerken hebben naast de waarde op zich voor beide kunstenaressen een grote emotionele waarde en zij zijn door de diefstal enorm geraakt. Wij zien de diefstal als een zeer brutale en laffe actie en nemen dit heel serieus. Wij hebben overleg gehad met de politie hierover. Omdat de kunstwerken niet ons eigendom zijn, kunnen wij als ziekenhuis zelf geen aangifte doen. De beide kunstenaressen doen dit wel en dit steunen wij van harte. 

Heeft u de kunstwerken in bezit? Breng deze alstublieft terug

De kunstenaressen willen niets liever dan hun gestolen kunstwerken weer terug krijgen. Heeft u één of meerdere van onderstaande kunstwerken in bezit? Wij roepen u op om de kunstwerken terug te brengen. Dit kan ook anoniem. 

Weet u meer? Meld dit alstublieft!

Weet u wie de kunstwerken in bezit heeft? Of heeft u informatie die verder kan helpen? Wij vragen u om dit bij de politie te melden. Inmiddels kunnen we inschatten wanneer de kunstwerken van hun plek verdwenen zijn. Het gaat waarschijnlijk om de periode van donderdag 19 mei tot en met zaterdag 21 mei 2022. Heeft u toen iets gezien of is u wat bijzonders opgevallen? Laat dit dan ook aan de politie weten. Ook dit kan anoniem. 

Contact met politie Winterswijk of het SKB

De kunstwerken afgeven of informatie doorgeven kan (anoniem) bij het politiebureau in Winterswijk. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Natuurlijk is het ook mogelijk de kunstwerken terug te brengen naar het SKB. U kunt hiervoor elke dag tussen 7.00 – 21.00 uur terecht bij de beveiliging.  

Wij hopen van harte dat de kunstwerken weer terug komen bij de kunstenaressen en zijn met hen in hierover in contact. 

Het gaat om de volgende kunstwerken:

kunstwerk-dm-3.jpg
kunstwerk-ll.jpg
Direct naar