Ga direct naar inhoud

MDL-zorg vanaf 2022 in samenwerking met MST

7 december 2021

Gepubliceerd op: 07 december 2021

Vanaf januari 2022 werken wij voor Maag-, darm-, en leverzorg samen met het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. Eerder dit jaar is met het Slingeland Ziekenhuis afgesproken dat de samenwerking op gebied van MDL-zorg stopt met ingang van 2022.

MDL-zorg in het SKB
Vanaf januari 2022 komen Simone Hennink, Marloes Bigirwamungu-Bargeman en Niels Venneman als MDL-arts in het SKB werken. Zij werken zowel in het SKB als in het MST. Patiënten krijgen één van hen als vaste MDL-arts in het SKB waarbij afspraken, behandelingen en onderzoeken net als altijd plaatsvinden in het SKB. Het behandelteam voor Maag-, darm- en leverziekten bestaat naast MDL-artsen uit internisten en endoscopieverpleegkundigen, ondersteund door medisch secretaresses. 

Extra expertise
Door de samenwerking met het MST halen wij naast de basis specialistische MDL-zorg extra expertise in huis. Het MST is een topklinisch ziekenhuis en één van de twee expertisecentra in Nederland voor diagnostiek en behandeling van chronische aandoeningen die zorgen voor verminderde doorbloeding van het maag-darmkanaal. Daarnaast is het MST een van de opleidingscentra voor MDL-artsen.

Direct naar