Ga direct naar inhoud

"Marion is betrokken, deskundig en komt altijd met een oplossing"

Miranda vertelt over die ene medewerker Marion Bieleveld

Gepubliceerd op: 11 oktober 2022

Zorg is mensenwerk. Onze zorgverleners hebben dagelijks persoonlijk contact met onze patiënten. In deze rubriek vertellen een aantal patiënten over die ene medewerker die hen in het bijzonder is bijgebleven. Deze keer Miranda. Zij vertelt over diabetesverpleegkundige Marion Bieleveld, bij wie zij bijna 30 jaar geleden al als kind kwam voor haar diabetes type 1.

“Als kind kwam ik al bij Marion Bieleveld voor mijn diabetes type 1, dat is nu bijna 30 jaar. Ze leerde mij insuline spuiten en nam de begeleiding op zich. Ze is betrokken, deskundig en komt altijd met een oplossing. Ook zegt ze eerlijk waar het op staat en wat de verwachting is. Ik kan lezen en schrijven met haar. 

De insulinepomp, die ik nu drie jaar heb, heb ik aan haar te danken. Sindsdien loopt het beter dan ooit. Ze kent mij door en door en weet precies wat voor mij de juiste instellingen zijn. Dat maakt mijn leven echt een stuk makkelijker. Toen ik corona had, belde ze iedere dag om te horen hoe het ging in verband met de suikers. Ze is altijd bereikbaar en als ze er niet is, draagt ze alles goed over. Mijn beide zwangerschappen begeleidde ze ook.

Ze heeft een hart van goud! Ze is niet meer weg te denken uit mijn leven. Hoe het straks moet als ze met pensioen gaat? Daar denk ik liever niet aan. Zij zag mij groot worden en ziet nu mijn kinderen groot worden. Het is bijzonder dat iemand zo met je meegroeit. Ik waardeer haar enorm.”

Direct naar