Ga direct naar inhoud

Intensive Care / Cardio Care

Algemene informatie

Intensive Care / Cardio Care add

Op afdeling Intensive Care / Cardio Care IC/CC liggen patiënten die door hun ziekte intensieve zorg (intensive care) en/of hartbewaking nodig hebben. Alle patiënten zijn aangesloten aan bewakingsapparatuur. Hiermee kunnen we de lichaamsfuncties bewaken, zoals hartslag, bloeddruk en ademhaling. Soms ligt de patiënt aan de beademing of heeft de patiënt nierdialyse nodig. Daarom staat op de patiëntenkamers van deze afdeling meer apparatuur dan op andere verpleegafdelingen. In een aantal kamers hangt een camera, zodat de verpleegkundigen vanaf een centraal punt via een beeldscherm de patiënt kunnen blijven observeren.

Bezoektijden Intensive Care / Cardio Care add

Bezoektijden

Voor de Intensive Care/Cardio Care gelden de volgende bezoektijden. Van maandag tot en met zondag:

 • 11.00 -11.30 uur (voor naaste relaties)
 • 15.30 -16.30 uur
 • 18.45 -19.45 uur


Omdat de patiënten op deze afdeling intensieve zorg nodig hebben, is rust erg belangrijk. Daarom is het niet toegestaan om meer dan twee bezoekers tegelijk te ontvangen. Bezoekers kunnen tijdens de bezoektijden elkaar aflossen. Voor de rust van de patiënt adviseren wij zo min mogelijk wisselingen van bezoekers tijdens één bezoektijd. Kinderen jonger dan tien jaar, mogen alleen op bezoek komen na overleg met de verpleegkundige.

In verband met de privacy van de patiënt is het niet toegestaan dat bezoekers op de gang van de Intensive Care/Cardio Care wachten.

Contactpersonen van een patiënt op de IC add

Bij opname vraagt de verpleegkundige naar twee contactpersonen. Alleen de contactpersonen kunnen informatie krijgen over de behandeling en situatie van de patiënt. De contactpersonen van cardiologische patiënten kunnen een gesprek aanvragen met de hoofdbehandelaar over de behandeling, de uitslagen van onderzoeken en het welbevinden van de patiënt. De cardioloog is dagelijks in het ziekenhuis aanwezig. De contactpersonen van de patiënten op de IC kunnen een gesprek aanvragen met de intensivist over de behandeling, de uitslagen van onderzoeken en de toestand van de patiënt. De intensivist is dagelijks aanwezig op de IC.

Centrum Acute Zorg add

Centrum Acute Zorg

De IC/CC is onderdeel van het centrum Acute Zorg. Het ziekenhuis vervult een belangrijke functie voor de spoedzorg in de Achterhoek en daarom is er een modern en compact centrum Acute Zorg gerealiseerd. De kracht van het centrum Acute Zorg is de concentratie in één bouwdeel. De afdelingen zijn geschakeld en lopend vloeiend in elkaar over. Hierdoor kunnen ruimtes en dure voorzieningen, zoals apparatuur, optimaal worden benut en ontstaat er een betere zorglogistiek.

Door de Huisartsenpost (HAP) en Spoedeisende Hulp (SEH) worden de ruimtes gezamenlijk gebruikt en werkt men samen om voor de spoedpatiënt het zorg- en behandelproces zo goed mogelijk aan te laten sluiten. Elke inwoner van de regio die buiten kantoortijden spoedeisende zorg nodig heeft, meldt zich voortaan bij één loket, alwaar bepaald wordt welke behandeling er nodig is; behandeling door de huisarts op de huisartsenpost of specialistische behandeling op de spoedeisende hulp. Kortom: er komt nu nog meer duidelijkheid voor de patiënt.

Onderdelen van het centrum Acute Zorg:

 • Spoedeisende hulp (SEH)
           - Zeven éénpersoonskamers, waarvan één isoleerkamer
           - Eerste Hart Hulp (EHH), bestaande uit 2 bedden
           - Gipskamer
           - Traumakamer
 • Intensive care / cardio care (IC/CC) met acht bedden
 • Spoedpost huisartsen

Team IC/CC add

Cardiologen

 • T. Hesselink (BIG 59914774401)
 • J.H. Hofstra (BIG 49049728501)
 • J.J.D. de Jong (BIG 19916332001)
 • C. van der Lee (BIG 99045623801)
 • M.B. Nienhuis (BIG 9052049501)
 • C. Pieters (BIG 49063983701)


Op de Cardio Care is de cardioloog de hoofdbehandelaar van de patiënt. Er wordt op regionaal gebied samengewerkt. Onder andere met specialisten van het MST Enschede en het St. Agneshospital in Bocholt.

Intensivisten

 • M. Beukema, internist / intensivist (BIG 49050136001)
 • R. Gorniak, anaesthesist / intensivist (BIG 49056879201)
 • A.G. Stegeman, anaesthesist / intensivist (BIG 49066121701)


Op de Intensive Care is de intensivist de hoofdbehandelaar van de patiënt. Een intensivist is een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van patiënten op de afdeling Intensive Care. De intensivisten in ons ziekenhuis zijn daarnaast internist of anesthesioloog. Er wordt op regionaal gebied samengewerkt met specialisten van andere ziekenhuizen.

IC-verpleegkundigen

Het verpleegkundig team bestaat uit verpleegkundigen die opgeleid zijn om specialistische zorg te verlenen op de IC/CC. Daarnaast zijn er ook verpleegkundigen in opleiding werkzaam op de afdeling. Per dienst zorgt een vaste verpleegkundige voor één of twee patiënten.

Andere zorgverleners

Naast artsen en verpleegkundigen zijn onder andere de fysiotherapeut, diëtist en geestelijk verzorger betrokken bij de behandeling van patiënten op de afdeling IC/CC.

arrow_back arrow_forward

Onze zorgverleners

M.B. Nienhuis
M.B. Nienhuis BIG 9052049501 Cardioloog
C. van der Lee
C. van der Lee BIG 99045623801 Cardioloog
R. Gorniak
R. Gorniak BIG 49056879201 Anesthesioloog Intensivist
M. Beukema
M. Beukema BIG 49050136001 Internist-intensivist
J.H. Hofstra
J.H. Hofstra BIG 49049728501 Cardioloog
A.G. Stegeman
A.G. Stegeman BIG 49066121701 Anesthesioloog Intensivist
C. Pieters
C. Pieters BIG 49063983701 Cardioloog
T. Hesselink
T. Hesselink BIG 59914774401 Cardioloog
J.J. de Jong
J.J. de Jong 19916332001 Cardioloog
Praktische informatie
Route: 5.1
Direct naar