Ga direct naar inhoud

Informatiebijeenkomst over benauwdheid bij longziekten

SKB Legt uit

date_range dinsdag 04 juni 2024
location_on Auditorium in het SKB Winterswijk (route 1.3)

Op dinsdag 4 juni organiseren we een informatiebijeenkomst over benauwdheid bij longziekten, onder de naam ‘SKB legt uit’. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor mensen met longziekten, zoals COPD en astma, die last hebben van benauwdheid, hun naasten en andere belangstellenden. U bent van harte welkom! De informatiebijeenkomst duurt van 14.30 tot 16.30 uur.

Programma

Tijdens de middag worden er door zorgverleners verschillende onderwerpen besproken. Zo gaat longarts Dirk Nijmeijer verder in op wat benauwdheid is en welke behandelingsmogelijkheden er zijn. Vervolgens geeft ergotherapeut Marion Straten tips over hoe om te gaan met benauwdheid. Verpleegkundig specialist Lisette Drenthen van het SKB en longverpleegkundige Marloes te Loeke van Sensire bespreken een hulpmiddel bij benauwdheid: het longaanval actieplan. Tot slot, wordt er gesproken over rookverslaving. Roken kan benauwdheid veroorzaken en verergeren. Verpleegkundig specialist Sibylla Bos legt uit waarom het zo moeilijk is om te stoppen met roken, ook als u al een longziekte heeft.  

Vanaf 14.15 uur staat er koffie en thee klaar. De bijeenkomst is gratis. Parkeren kan op de bezoekersparkeerplaats van het SKB. De parkeerkosten zijn maximaal €2.

Locatie

De middag vindt plaats in het Auditorium in het SKB in Winterswijk (route 1.3). 

Aanmelden

Wilt u er graag bij zijn? Meld u dan uiterlijk donderdag 30 mei aan via onderstaand aanmeldformulier.  

Direct naar