Ga direct naar inhoud

Informatie over DigiD

Bent u patiënt (geweest) bij het SKB en bent u 16 jaar of ouder? Dan kunt u                                        
gebruik maken van Mijn SKB. Hiervoor heeft u het volgende nodig:
 

  • een DigiD code* met sms-functie of de DigiD app
  • een mobiele telefoon om de sms-code te ontvangen of een smartphone om in te loggen met de DigiD app. Uw mobiele telefoon heeft u alleen nodig voor uw DigiD. U kunt de sms-code ook op uw vaste telefoon ontvangen. In dat geval krijgt u een gesproken bericht op uw vaste telefoonnummer
  • een computer, laptop of tablet met een internetverbinding. Op dit moment is Mijn SKB nog niet geschikt om met een smartphone te gebruiken.

*Heeft u geen DigiD code? Dan kunt u deze zelf aanvragen via www.digid.nl. Als u wel een DigiD heeft, maar zonder sms-functie, dan kunt u dit aanpassen via uw instellingen op www.digid.nl.

Klik hier voor een eenvoudige uitleg over DigiD, hoe u DigiD aanvraagt en hoe u DigiD gebruikt.

SMS-controle toevoegen aan uw DigiD

Toevoegen van de SMS-functie aan uw bestaande DigiD? Of uw DigiD-telefoonnummer (het telefoonnummer waarop u de sms-code ontvangt) wijzigen? Dit regelt u via de website van DigiD.

  • Klik op 'Sms-controle' en kies 'log in op Mijn DigiD en voeg sms-controle toe' en volg de aanwijzingen
  • U ontvangt na 3 werkdagen een brief met code om dit te activeren

DigiD App installeren en gebruiken

Als u uw DigiD met SMS-controle heeft ingesteld, kunt u ook de DigiD app op uw telefoon installeren. Zo kan u op een makkelijke en veilige manier inloggen. Wilt u weten hoe u de DigiD app gebruikt om in te loggen? Op de website van DigiD wordt dit uitgelegd. Klik op 'DigiD-app'.

Direct naar