Ga direct naar inhoud

Incident met verwarde patiënt in ons ziekenhuis

16 november 2021

Gepubliceerd op: 16 november 2021

Vanmiddag heeft er een incident plaatsgevonden met een verwarde patiënt in ons ziekenhuis. De patiënt heeft met een schaar medewerkers bedreigd. Wij hebben politie-assistentie ingeroepen die gelukkig heel snel ter plaatse was. De politie heeft de patiënt naar buiten gedreven. Toen de patiënt niet reageerde op pepperspray heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. De patiënt liet hierop de schaar vallen en is vervolgens aangehouden door de politie. De situatie is weer onder controle.

Wij zijn ongelofelijk trots op onze collega’s. Zij hebben kordaat opgetreden in deze lastige situatie. Door hun adequate reactie en het optreden van de politie is erger voorkomen en zijn er gelukkig geen collega’s of omstanders gewond geraakt. 

Veel mensen, waaronder ook patiënten, zijn getuige geweest van dit incident. Wij begrijpen dat dit een angstige situatie is geweest en dat mensen hier misschien erg van geschrokken zijn. Erover praten is hierbij helpend. Voor wie daar behoefte aan heeft is er mogelijkheid voor slachtofferhulp. Daarvoor kunt u contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland via 0900 – 0101.

Direct naar