Ga direct naar inhoud

Hormooninjecties SKB-patiënten met prostaatkanker voortaan thuis toegediend door Sensire

1 mei 2023

Gepubliceerd op: 01 mei 2023

Zorgorganisatie Sensire gaat vanaf 1 mei hormooninjecties thuis toedienen bij onze patiënten met prostaatkanker. Er wordt gestart met de thuistoediening bij een deel van de patiënten met prostaatkanker. Deze groep wordt geleidelijk uitgebreid, waarbij op den duur ook gekeken wordt naar patiënten met andere ziektebeelden. 

Wat houden de hormooninjecties in?
Bij prostaatkanker is er sprake van een ongeremde groei (gezwel) van de cellen van de klierbuisjes in de prostaat. De injecties met de hormoonremmende stof zorgen ervoor dat het lichaam geen testosteron meer aanmaakt. Daardoor wordt de groei van de prostaatkankercellen geremd. De behandelend arts bespreekt met de patiënt hoe vaak de patiënt de injecties thuis toegediend krijgt. Specialistisch verpleegkundigen van Sensire verzorgen de thuistoediening. 

Samenwerking Sensire en SKB
Sensire en het SKB zien dat het steeds belangrijker wordt dat de wijkzorg en het ziekenhuis intensiever met elkaar samenwerken. Op deze manier geven zij samen vorm aan ‘Passende zorg’ door het leveren van zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt. Bernie Aalbers, specialistisch verpleegkundige bij Sensire, licht toe: “De thuistoediening van de injecties levert verschillende voordelen op. Patiënten krijgen in een vertrouwde en ontspannen sfeer hun behandeling. Daarnaast kan een specialistisch verpleegkundige een combinatie bieden van zowel de toediening van de injectie als het bieden van psychosociale begeleiding.” 

 

Direct naar