Ga direct naar inhoud

Hiep hiep hoera, SKB 40 jaar!

29 februari 2024

Gepubliceerd op: 29 februari 2024

Vandaag vieren wij vol trots onze 40e verjaardag. Op 29 februari 1984 kwamen vier regionale ziekenhuizen samen en zag Streekziekenhuis Koningin Beatrix het levenslicht. Toen werd het zaadje geplant van het ziekenhuis zoals we dat nu kennen. Nu, 40 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een sterke boom met stevige wortels in de Oost-Achterhoek. Dichtbij als u ons nodig hebt, in alle fasen van het leven. Onze 40e verjaardag is daarnaast het startschot voor een jaar vol feestelijkheden. 

Wie jarig is trakteert
Speciaal ter gelegenheid van onze 40e verjaardag staat er op donderdag 29 februari in de centrale hal van het ziekenhuis een barista. Deze maakt voor medewerkers, patiënten en bezoekers een lekker kopje koffie of thee. Voor patiënten die in het ziekenhuis liggen en medewerkers staat daarnaast iets lekkers klaar op de afdeling. 

Wij vieren 40 jaar SKB
Het hele jaar 2024 staat in het teken van onze 40e verjaardag. Zo presenteren we dit jaar vijf mooie videoportetten. We kijken terug en vooruit met personen voor wie het SKB een belangrijke rol speelt of speelde in hun leven. Denk aan jonge ouders met hun pasgeboren kindje of onze oud kinderarts Frits Küpers. Hij begon net na de opening als één van de pioniers in ons ziekenhuis. “Samen met een collega mocht ik vorm geven aan het specialisme kindergeneeskunde. Nog steeds werkt de kinderartsengroep op een geoliede manier samen. Daar ben ik erg trots op. Het SKB zit bie mie in het hart en in de ziel”, vertelt Frits. Veertig jaar geleden, In 1984, werd de Winterswijkse burgemeester Joris Bengevoord in het SKB geboren. Ook van hem mochten we een mooi portret maken. Vandaag presenteren wij een compilatie hiervan. De volledige portetten zijn te bewonderen op latere momenten dit jaar. Houd hiervoor onze website en social media kanalen in de gaten! 

 

Samen SKB
Net zoals een boom alleen stevig kan wortelen in de juiste grond, floreren wij dankzij onze medewerkers, patiënten, samenwerkingspartners en inwoners uit de regio. Edwin Maalderdink: “We blikken dit jaar terug, maar kijken ook naar de toekomst, waarin we samen zaadjes planten voor verdere groei. Want zorg leveren we samen, ook in de toekomst.” Met onze medewerkers, leden van de personeelsvereniging en vrijwilligers vieren wij onze 40e verjaardag met een jubileumeditie van de Zomerborrel op vrijdag 31 mei. Na de zomer organiseren wij voor onze samenwerkingspartners een netwerkborrel met een jubileumtintje. Het einde van het jubileumjaar sluiten we af met een mooie verrassing. Daarover volgt later dit jaar meer. 

Direct naar