Ga direct naar inhoud

Exposities van regionale kunstenaars in het SKB

11 oktober 2023

Gepubliceerd op: 11 oktober 2023
Kunst van Margareth Elsinghorst

Een aantal keren per jaar wisselen de exposities in ons ziekenhuis. Tot begin januari 2024 exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines. 

Centrale gang

In de centrale gang is het werk te zien van Anky van Olst. Anky werkt met acryl, pastelkrijt, ecoline en Oost-Indische inkt. Naast het maken van portretten spreekt de Afrikaanse cultuur haar erg aan en dat is terug te zien in haar werk.

Poligangen

De Afrikaanse cultuur komt ook terug in de schilderijen in poligang 4.1. In deze gang exposeert Kabundi N'Tumba woonachtig in Bredevoort. Mensen, planten en dieren zijn terugkerende thema’s in zijn kleurrijke en veelal grotere werken.

Kleinere en realistisch geschilderde werken van Dianne Klein Leugenmors zijn te zien in poligang 1.1. Dianne werkt met olieverf. Haar inspiratie haalt ze uit foto’s en afbeeldingen van realistische voorwerpen.

Clementine Goorhuis-aan de Stegge is inmiddels geen onbekende meer in het SKB. Deze keer exposeert zij in poligang 4.5. Het thema van deze expositie is de schoonheid van verval. De prachtige kleur- en slijtagepatronen maken dat je er geboeid naar blijft kijken.

Na een periode van ongeveer 20 jaar is Chris Smeenk in 2019 weer begonnen met schilderen. Zijn werk is te zien in poli 4.3. In zijn zeer gedetailleerde werk is zijn voorliefde voor fantastisch realisme duidelijk te zien. 

In poligang 7.4, op de eerste verdieping, exposeert Margareth Elsinghorst haar met kleurpotloden ingekleurde mandala’s. Bij kringlopen zoekt ze passende lijsten die ze soms ook verft. 

Vitrines 

Kunstenaar Tanya presenteert haar nieuwste serie boombeesten in de vitrines in de centrale hal. Ze tovert takken en stronken uit het bos om tot unieke creaties waaraan ze diverse materialen toevoegt zoals oude sieraden, gedroogde spulletjes uit de natuur, gesloopte elektronica en kinderspeelgoed.

Direct naar