Ga direct naar inhoud

Exposities van regionale kunstenaars in het SKB

25 mei 2023

Gepubliceerd op: 25 mei 2023

Een aantal keren per jaar wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot begin september exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang

In de centrale gang is het werk te zien van Anky van Olst. Anky werkt met acryl, pastelkrijt, ecoline en oostindische inkt. Naast het maken van portretten en figuratief werk spreekt de Afrikaanse cultuur haar erg aan en dat is terug te zien in haar werk.

Poligangen

In poligang 4.1 exposeert Anne-Marie van Eck. Haar schilderijen weerspiegelen een verhaal dat ontstaat door laag voor laag het schilderij op te bouwen. 

Clementine Goorhuis-aan de Stegge is inmiddels geen onbekende meer in het SKB. Deze keer exposeert in poligang 4.5. Het thema van deze expositie is de schoonheid van verval. De prachtige kleur- en slijtagepatronen maken dat je er geboeid naar blijft kijken.

Annie Koppelman exposeert haar werk in poli 4.3. Ze schildert geen speciale onderwerpen en werkt hoofdzakelijk met acryl.

Op de eerste etage is poligang 7.4. Op deze poli en in de gang ervoor exposeert de Sius fotoclub. De vier leden van de fotoclub komen iedere woensdag bij elkaar. Samen gaan ze dan op pad en maken ze de mooiste foto’s die hun eigen gedachte en motivatie weergeven. 

Vitrines

Kunstenaar Tanya presenteert haar nieuwste serie boombeesten in de vitrines in de centrale hal. Ze tovert takken en stronken uit het bos om tot unieke creaties waaraan ze diverse materialen toevoegt zoals oude sieraden, gedroogde spulletjes uit de natuur, gesloopte elektronica en kinderspeelgoed.

Direct naar