Ga direct naar inhoud

Exposities van regionale kunstenaars in het SKB

11 augustus 2022

Gepubliceerd op: 11 augustus 2022

Een aantal keren per jaar wisselen de exposities in ons ziekenhuis. Tot begin oktober exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines. 

Centrale gang

In de centrale gang is het werk te zien van Saskia Dijkstra. De schilderijen komen geleidelijk tot stand, waarbij het spel van kleur, vorm, structuur en ritme kleurrijke schilderijen opleveren vol energie, spanning en beweging. 

Poligangen

In de poligangen 1.1, 4.5 en 7.4 exposeert Top Art Winterswijk. De werken zijn kleurrijk en vrolijk, abstract of figuratief en gemaakt door mensen met een beperking. Top Art is onderdeel van Estinea. Estinea ondersteunt mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Daarbij werken ze vanuit de overtuiging dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de samenleving. 

Roelien Berger toont haar kleurrijke en abstracte werk in poligang 4.1 en in poligang 4.3 hangen de werken van Ellen Moorman. Ellen heeft ook al vaker geëxposeerd in het SKB. Haar motto is ‘een schilderij maakt je bij’. Als dit lukt, is haar opzet geslaagd.

Vitrines

In de vitrines in de centrale hal en poligang 2.4 toont Jan ten Damme uit Meddo zijn bronzen beelden. Hij maakt werken die hem zelf aanspreken en laat zich daarbij niet beïnvloeden door anderen. Zijn stijl is divers, zijn werken zijn abstract, figuratief of geven een fantasie-voorstelling weer.

Direct naar