Ga direct naar inhoud

Exposities van regionale kunstenaars

13 maart 2024

Gepubliceerd op: 13 maart 2024

Een aantal keren per jaar wisselen de exposities in ons ziekenhuis. Tot begin mei 2024 exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines. 

Centrale gang

In de centrale gang is het werk te zien van Anky van Olst. Anky werkt met acryl, pastelkrijt, ecoline en Oost-Indische inkt. Naast het maken van portretten spreekt de Afrikaanse cultuur haar erg aan en dat is terug te zien in haar werk.

Poligangen

De expositie Grote Grazers van Fotokring Oost Gelre is te zien in poligang 4.1. In poligang 4.3 (KNO), exposeert Margareth Elsinghorst haar met kleurpotloden ingekleurde mandala’s. Bij kringlopen zoekt ze passende lijsten die ze soms ook verft. Een terugkerende exposant is de fotoclub Helios. Leden van deze fotoclub exposeren hun werk in poligang 4.5. Anita Brederode toont haar schilderijen in poligang 1.1. Kenmerkend voor haar zijn spontaniteit, vrolijke kleuren, vrijheid en oog voor detail. Ze schildert nat in nat en/of met gebruik van paletmes. 

Vitrines 

In de vitrines in de centrale hal zijn de ‘Blije Blokkies’ te zien van Jacqueline Wols uit Groenlo. De Blije Blokkies worden van hout gemaakt en daarna geschilderd. Een Blij Blokkie zorgt gegarandeerd voor een grote glimlach, elke dag weer. Goed om te weten: de helft van de opbrengst van de Blije Blokkies wordt gedoneerd aan de CliniClowns. 

Direct naar