Ga direct naar inhoud

Edwin Maalderink benoemd als bestuurder SKB

6 december 2023

Gepubliceerd op: 06 december 2023

Edwin Maalderink is voor het komende half jaar benoemd tot bestuurder van Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Hij start op 15 januari 2024 en volgt Inge de Wit op die per maart 2024 start als voorzitter van de raad van bestuur van het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Voorzitter raad van toezicht Henk Pijlman: “Wij zijn blij met de snelle komst van Edwin Maalderink naar het SKB. Dit zorgt voor continuïteit en maakt een warme overdracht mogelijk”.

De benoeming van Edwin Maalderink volgt op een positief advies van de medische staf, de  verpleegkundige & paramedische staf, de ondernemingsraad, de cliëntenraad en het managementteam. Henk Pijlman: “Met de komst van Edwin verwelkomen wij een ervaren ziekenhuisbestuurder met oog voor verbinding. Dit geeft tijd en ruimte om in samenspraak met alle betrokkenen te komen tot een definitieve inrichting van het bestuur, passend bij het SKB, de ingezette koers en de opgaven in deze regio. Daarbij is het erg prettig dat Edwin het netwerk in de Achterhoek goed kent.” 

Samen voortbouwen

Edwin Maalderink over zijn benoeming: “Ik kijk er naar uit om binnenkort te starten in dit mooie ziekenhuis in een streek waar ik mij thuis voel. Er ligt een mooi toekomstplan en een goede strategie om samen aan voort te bouwen. Voor inwoners van de Oost-Achterhoek is het belangrijk dat zij kunnen rekenen op passende, toegankelijke en goed georganiseerde zorg. Nu en in de toekomst. Het SKB is hierin van grote betekenis. Er liggen mooie kansen voor innovatieve samenwerking met huisartsen, VVT-organisaties, ambulancedienst en andere zorgaanbieders. Dat is een prachtige opdracht waar ik mij graag voor inzet vanuit de kracht van het SKB en de regio. Uiteraard doe ik dit samen met alle SKB-ers en ketenpartners.”

Over Edwin Maalderink

Edwin Maalderink heeft veel ervaring in de ziekenhuiswereld. Van 2017 tot en met september dit jaar was hij bestuurder in Gelre Ziekenhuizen. Hij heeft hier onder meer bijgedragen aan het ontwikkelen en uitvoeren van de meerjarenstrategie, het routeplan digitalisering en het strategisch vastgoedplan. Ruim veertien jaar werkte hij bij het Radboudumc, waarvan de laatste drie jaar als financieel directeur. Ook was hij als adviseur verbonden aan diverse andere ziekenhuizen waaronder MST in Enschede. Edwin is tevens lid van het bestuur van ZonMW, een organisatie die in opdracht van de ministeries van VWS en OC&W onderzoek en vernieuwing programmeert en financiert in gezondheid, zorg en welzijn. 

 

Direct naar