Ga direct naar inhoud

Duurzaamheid en gezondheid hand in hand op onze poliklinieken!

24 november 2023

Gepubliceerd op: 24 november 2023

Als ziekenhuis dragen we niet alleen de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van onze patiënten, maar ook voor onze planeet. De aankomende Single Use Plastics (SUP)-wetgeving op 1 januari 2024 verplicht ons om plasticgebruik, waaronder wegwerpbekers, te verminderen. Met ons streven naar duurzaamheid, hebben we besloten om geen koffie en thee meer aan te bieden via de automaten op de poliklinieken. Hoewel nog niet alle waterpunten gereed zijn, streven we ernaar om binnenkort op elke polikliniek een waterpunt te hebben. We nodigen u uit om uw eigen (herbruikbare) waterfles mee te nemen! Voor liefhebbers van koffie en thee verwijzen we graag naar ons restaurant.

Waarom deze verandering?

De aankomende wetgeving verplicht ons om bewuste keuzes te maken in ons plasticgebruik. We willen niet alleen voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook actief bijdragen aan een duurzamere toekomst. Door het vervangen van koffie- en theeautomaten door waterpunten, verminderen we naast afval ook het gebruik van energie. Daarmee zetten we een concrete stap in de richting van een groener ziekenhuis. 

Deze verandering is niet alleen gericht op het milieu, maar zeker ook op uw gezondheid. Met onze waterpunten helpen we u om een gezondere keuze te maken en meer water te drinken.  

We geloven in de kracht van kleine handelingen die samen een groot verschil kunnen maken. Wij waarderen uw begrip en medewerking bij het streven naar een gezondere en duurzamere toekomst. Samen maken we het verschil.

Direct naar