Ga direct naar inhoud

Derde coronaprik voor patiënten met ernstige afweerstoornis

4 oktober 2021

Gepubliceerd op: 04 oktober 2021

Bepaalde patiënten met een ernstige afweerstoornis krijgen in oktober bij de GGD een derde coronavaccinatie aangeboden. Een derde vaccinatie beschermt hen beter tegen het coronavirus. Het gaat om patiënten die onder behandeling zijn van een medisch specialist voor een specifieke aandoening of behandeling. 

Uitnodiging via SKB, afspraak bij GGD
Het RIVM heeft ons gevraagd om patiënten die voor de derde vaccinatie aanmerking komen in oktober een brief te sturen. Hiermee kunnen zij zelf een afspraak maken bij de GGD. Wij vaccineren deze patiënten niet zelf in het SKB. 

Bent u patiënt met een ernstige afweerstoornis?
Een deel van de patiënten met een ernstige afweerstoornis komt in aanmerking voor een derde prik. Daarvoor heeft het RIVM richtlijnen opgesteld. Komt u in aanmerking voor een derde vaccinatie? Dan ontvangt u voor 20 oktober een brief van ons waarmee u zelf een afspraak bij de GGD kunt maken. 

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit onderwerp, bijvoorbeeld om welke patiëntgroepen het precies gaat? Kijk dan op de website van het RIVM. Hier worden veel vragen beantwoord. Heeft u na 20 oktober geen brief ontvangen en denkt u dat u wel bij deze groep hoort? Neemt u dan contact op met uw behandelend specialist. 

Direct naar