Ga direct naar inhoud

De gezamenlijke zorgverleners doen een dringend beroep: "Laat je vaccineren en vermijd grootschalige binnen evenementen"

12 november 2021

Gepubliceerd op: 12 november 2021

De stijging van de besmettingsgraad zorgt voor een toestroom van patiënten binnen de hele acute sector. De bestuurders van de Acute Zorg Euregio roepen daarom iedereen op zich aan de basismaatregelen te houden.

Maatregelen

Laat je vaccineren, houd je aan de basismaatregelen en laat je testen bij klachten. Op deze manier kunnen besmettingen zoveel mogelijk beperkt worden. De partners in de acute zorg hopen dat er zo voldoende  bedden beschikbaar blijven voor mensen die de noodzakelijke zorg nodig hebben zoals hart- en kankerpatiënten.

Jan den Boon, voorzitter Acute Zorg Euregio: ”Mensen denken dat ze veilig zijn na vaccineren, maar je kunt nog steeds ziek worden en anderen besmetten. Houd dus afstand.”

Toestroom

De zorgpartners in Twente en Oost-Achterhoek werken zoveel mogelijk samen om alle patiënten goede zorg te geven. Binnen Acute Zorg Euregio hebben ambulancediensten, huisartsen, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorg, GGZ en GGD afspraken gemaakt om de stroom van patiënten op te vangen. Maar nu maken zij zich ernstig zorgen over de toestroom van patiënten.

Den Boon: “Wij vragen iedereen om verantwoordelijkheid te nemen en zelf na te denken over de risico's. Op veel grote feesten en partijen, zoals carnaval, vier je geen feest op anderhalve meter afstand van elkaar. Ga daarom niet naar grootschalige binnen evenementen en houd afstand.”

Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Euregio is een netwerk van acute zorg zoals ziekenhuizen, huisartsen, ambulancezorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen, thuiszorg in de Euregio te weten Twente, Oost-Achterhoek en de Duitse grensstreek. Binnen Acute Zorg Euregio stemmen de ketenpartners de regionale zorg voor patiënten op elkaar af.

Direct naar