A A A
Coronacheck

Coronacheck

Vul binnen 24 uur voor uw bezoek aan het SKB de coronacheck in en volg het advies op.

Coronacheck invullen

Coronamaatregelen in het SKB

    

 • Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan of wordt verplaatst. Laat u testen op corona bij de GGD.
 • Komt u naar ons ziekenhuis? Alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar zijn verplicht een mondneuskapje te dragen. Deze draagt u tijdens uw gehele bezoek, tot u het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen heeft verlaten. U moet zelf een mondneuskapje meenemen.
 • Kom zonder begeleider naar uw afspraak, tenzij dat noodzakelijk is. Als u minderjarig, verward, onrustig of niet zelfredzaam bent, een uitslag verwacht of als u toestemming heeft van de arts of polikliniekmedewerker, mag u één begeleider meenemen.

Coronamaatregelen in het SKB

Coronacheck
add

Gaat u binnenkort naar het SKB? Vul dan binnen 24 uur voor uw afspraak of bezoek de digitale coronacheck in. Lees het advies van uw coronacheck goed door en neem dit mee naar ons ziekenhuis.

Algemene maatregelen voor iedereen (patiënten, begeleiders en bezoekers)
add

Draag een mondneuskapje

Alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar zijn verplicht een mondneuskapje te dragen, ook als zij gevaccineerd zijn. Wij volgen hiermee het dringende advies van de overheid om een mondneusmasker te dragen in openbare ruimtes. Het mondneuskapje draagt u tijdens uw gehele bezoek, tot u het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen heeft verlaten. U moet zelf een mondneuskapje meenemen. Als u geen mondneuskapje draagt, krijgt u een niet medisch mondneusmasker of mondneuskapje type II van de Gastenservice in Winterswijk of bij de balie in Eibergen. Als iemand vanwege een medische reden (zoals een longaandoening) geen mondneuskapje kan dragen, hebben we daar begrip voor. We gaan ervan uit dat iedereen die wel een mondneuskapje kan dragen, daarin zijn/haar verantwoordelijkheid neemt.

Kom zonder begeleider 

Kom zonder begeleider naar uw afspraak, tenzij dat noodzakelijk is. Als u minderjarig, verward, onrustig of niet zelfredzaam bent, een uitslag verwacht of als u toestemming heeft van de arts of polikliniekmedewerker, dan mag u één begeleider meenemen. Hij of zij mag geen gezondheidsklachten hebben. De begeleider moet ook de coronacheck invullen en het advies meenemen. Komt een begeleider u slechts brengen en ophalen? Laat hem of haar dan buiten het ziekenhuis wachten. Heeft u geen begeleider nodig, maar wilt u wel iemand laten meeluisteren en -praten? Dat kan via uw mobiele telefoon, bijvoorbeeld via de luidspreker of door te beeldbellen.

Overige maatregelen 

 • Ontsmet uw handen bij binnenkomst bij een van de handpompen met desinfectiemiddel.
 • Houd overal 1,5 meter afstand van anderen, ook als u naar de afdeling gaat.
 • Ga met maximaal twee personen door de draaideur bij de hoofdingang en in de lift.
 • Als dat nodig is, vragen wij u om tijdens een onderzoek of behandeling uw gezicht weg te draaien van de zorgverlener.
 • Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen.

Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is geopend als afhaalservice. Dit betekent dat u wel eten en drinken kunt bestellen, maar dit niet in het restaurant kunt nuttigen. De zitplaatsen in het bezoekersrestaurant zijn niet beschikbaar en de extra zitplaatsen in de centrale hal zijn ingericht als extra wachtruimte voor patiënten met een afspraak. Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 11.30 tot 18.00 uur. We vragen u vriendelijk om de consumptie op te eten of drinken in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein.

Afspraak bij de polikliniek
add

Kom maximaal 10 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis

Om drukte in het ziekenhuis en de wachtkamers te voorkomen, vragen wij u om maximaal 10 minuten vóór uw afspraak het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen te betreden. Meld u 5 minuten voor uw afspraak bij de balie van de polikliniek en neem plaats in de wachtkamer.

Op bezoek
add

Patiënten zonder corona: 1 keer per dag 1 bezoeker per patiënt

Patiënten mogen maximaal één keer per dag één bezoeker ontvangen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassene mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie geldt dat beide ouders mogen op bezoek komen, één ouder kan blijven slapen. Bij opname van 2 nachten of langer mogen broertjes en zusjes op bezoek komen onder begeleiding van één ouder/verzorger. Alle bezoekers blijven bij de patiënt op de kamer, dus ook bezoekende kinderen. Wanneer de patiënt in een meer persoons patiëntkamer verblijft, mag één ouder/verzorger tegelijkertijd op bezoek komen. Wissel elkaar af en wacht buiten het ziekenhuis of in uw auto.
 • Voor bezoek aan de kraamafdeling en verloskamers geldt dat de partner de hele dag welkom is. Broertjes en zusjes mogen één keer per dag op bezoek komen onder begeleiding van de partner.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Gynaecologie geldt 1 bezoeker per patiënt per dag. De volgende bezoekuren zijn hier van toepassing: 10.30 tot 11.30 uur, 15.30 tot 16.30 uur en 18.45 tot 19.45 uur. 


Patiënten met (een verdenking van) corona: 1 keer per dag 1 bezoeker per patiënt per dag

Patiënten met (een verdenking van) corona mogen maximaal één keer per dag één bezoeker ontvangen. Overleg van tevoren met de patiënt of contactpersoon van de patiënt of het bezoek en tijdstip uitkomt. Uiteraard geldt: als een huisgenoot of andere naaste van de patiënt zelf in quarantaine zit, dan mag hij/zij niet op bezoek komen. Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Kindergeneeskunde en Neonatologie geldt dat beide ouders mogen op bezoek komen, één ouder kan blijven slapen. Bij opname van 2 nachten of langer mogen broertjes en zusjes op bezoek komen onder begeleiding van één ouder/verzorger. Alle bezoekers blijven bij de patiënt op de kamer, dus ook bezoekende kinderen. Wanneer de patiënt in een meer persoons patiëntkamer verblijft, mag één ouder/verzorger tegelijkertijd op bezoek komen. Wissel elkaar af en wacht buiten het ziekenhuis of in uw auto.
 • Voor bezoek aan de kraamafdeling en verloskamers geldt dat de partner de hele dag welkom is. Broertjes en zusjes mogen één keer per dag op bezoek komen onder begeleiding van de partner.
 • Voor bezoek aan de verpleegafdeling Gynaecologie geldt 1 bezoeker per patiënt per dag. De volgende bezoekuren zijn hier van toepassing: 10.30 tot 11.30 uur, 15.30 tot 16.30 uur en 18.45 tot 19.45 uur.
 • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.


Beeldbellen met opgenomen patiënt met (verdenking op) corona

Het is mogelijk om met corona (verdachte) patiënten, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, te beeldbellen. De patiënt heeft een iPad waar hij of zij gebruik van kan maken. Als u wilt beeldbellen verloopt dit via de app ‘Jitsi’. In deze handleiding leest u hoe u ‘Jitsi’ kunt installeren en hoe u deze app kunt gebruiken. Een medewerker van het ziekenhuis communiceert met u over hoe en wanneer het beeldbellen kan plaatsvinden. Zoek alstublieft niet zelf contact met het ziekenhuis. 

Operaties
add

Planbare operaties uitgesteld

Wij moeten meer bedden beschikbaar stellen op onze IC-afdeling, waarmee we onder andere ondersteuning kunnen bieden aan ziekenhuizen in andere regio’s die mogelijk een tekort aan IC-bedden hebben. Helaas zijn wij daardoor genoodzaakt om een aantal operaties te verplaatsen naar een later moment. Het gaat om operaties die planbaar zijn en/of operaties waarvan het niet noodzakelijk is deze binnen zes weken uit te voeren. Wij nemen persoonlijk contact met u op als uw operatie wordt uitgesteld. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen. Dit is een ingrijpende, maar helaas noodzakelijke maatregel om de overige zorg zoveel mogelijk te laten doorgaan en daarnaast voldoende personeel te kunnen inzetten voor de corona-zorg. We streven ernaar dat de zorg voor onze patiënten zoveel mogelijk doorgaat.

Voorbereiden op een operatie in coronatijd

Omdat een infectie met het coronavirus nadelig kan zijn voor het herstel na een operatie, is het belangrijk om vóór de operatie de kans zo klein mogelijk te maken dat u het coronavirus oploopt. Iedereen die op de wachtlijst staat voor een operatie, vragen wij daarom extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Wat dit precies betekent leest u in de folder ‘Een operatie in coronatijd’.

Uw kind voorbereiden op een operatie

Als uw kind binnenkort wordt geopereerd en opgenomen in ons ziekenhuis, worden jullie eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Normaal gesproken gaat u daarna samen met uw kind naar het preoperatief spreekuur met de medisch pedagogisch zorgverlener (mpz) en een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. U krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Vanwege het coronavirus gaat het preoperatief spreekuur niet door.

Bij het spreekuur gebruikt de verpleegkundige of mpz een fotoalbum. U vindt dit fotoalbum op de pagina van de Kinder & Jongerenafdeling in het SKB, zodat u uw kind alsnog kunt voorbereiden op de operatie en het verblijf. De verpleegkundige en mpz bereiden uw kind op de dag van de operatie natuurlijk ook voor op de operatie. Ze laten materialen zien die tijdens de operatie worden gebruikt en u en uw kind kunnen vragen stellen.

Bevallen in het SKB
add

Volg altijd de instructies van uw verloskundige of gynaecoloog op. De volgende maatregelen zijn vanwege het coronavirus in ieder geval van toepassing:

 • Tijdens een poliklinische bevalling mag er, naast uw eigen verloskundige en de kraamhulp, maximaal één bezoeker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner.
 • Tijdens een klinische bevalling (onder begeleiding van een gynaecoloog) mag er maximaal één bezoeker aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner.
 • Uw partner krijgt bij de dag van opname de maaltijden vergoed. Als uw partner blijft overnachten in het ziekenhuis is het ontbijt de volgende ochtend ook inbegrepen.
 • Een badbevalling is mogelijk.
 • U hoeft geen eigen kraampakket mee te nemen. U kunt in het ziekenhuis gebruik maken van celstof onderleggers en kraamverband.
 • Vergeet niet de coronacheck binnen 24 uur voor uw komst naar het ziekenhuis voor uzelf en uw partner in te vullen. Moet u acuut naar het ziekenhuis? Meld dan eventuele corona gerelateerde klachten bij de verpleging.


Bekijk voor meer informatie de pagina Bevallen in het SKB. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact op met uw eigen verloskundige of gynaecoloog.

Vermoeden van besmetting
add
 • Kom niet onaangekondigd naar de Spoedeisende Hulp (EHBO), maar bel uw huisarts of de GGD. Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus en heeft u een afspraak in ons ziekenhuis? Neem tlefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.
 • Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.
 • Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.
Bijeenkomsten in het ziekenhuis
add

Annulering alle bijeenkomsten met patiënten/externen

Alle bijeenkomsten in het ziekenhuis waarbij patiënten en/of externen deelnemen (zoals symposia, voorlichtingsbijeenkomsten, kerkdiensten en vergaderingen), worden tot nader order geannuleerd. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Twijfelt u of een bijeenkomst doorgaat, informeer dan bij de organisator van de bijeenkomst.

Continuïteit van de zorg

Bijeenkomsten die belangrijk zijn voor het blijven doorgaan van de zorg aan een patiënt (bijvoorbeeld ter voorbereiding op een operatie) gaan door, tenzij de specialist anders oordeelt. 

Veelgestelde vragen
add
 • Bekijk onze veelgestelde vragen over het coronavirus. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of met het algemene nummer 0543 - 54 44 44.
 • Heeft u een algemene vraag over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. Daar is alle relevante en actuele informatie over het coronavirus te vinden. Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus. Daarnaast is er een landelijk informatienummer 0800-1351.
 • Wilt u het actuele reisadvies weten van een land waar u de afgelopen 10 dagen bent geweest? Bekijk de website van Nederland Wereldwijd.
Direct naar
Goed, veilig & gastvrij