A A A
Coronacheck

Coronacheck

Vul binnen 24 uur voor uw bezoek aan het SKB de coronacheck in en volg het advies op.

Coronacheck invullen

Coronamaatregelen in het SKB

 • Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan of wordt verplaatst. Laat u testen op corona bij de GGD.
 • Kom zonder begeleider naar uw afspraak, tenzij dat noodzakelijk is. Als u minderjarig, verward, onrustig of niet zelfredzaam bent, een uitslag verwacht of als u toestemming heeft van de arts of polikliniekmedewerker, mag u één begeleider meenemen.

Coronamaatregelen in het SKB

Coronacheck
add

Gaat u binnenkort naar het SKB? Vul dan binnen 24 uur voor uw afspraak of bezoek de digitale coronacheck in. Lees het advies van uw coronacheck goed door en neem dit mee naar ons ziekenhuis.

Algemene maatregelen voor iedereen (patiënten, begeleiders en bezoekers)
add

Kom zonder begeleider 

Kom zonder begeleider naar uw afspraak, tenzij dat noodzakelijk is. Als u minderjarig, verward, onrustig of niet zelfredzaam bent, een uitslag verwacht of als u toestemming heeft van de arts of polikliniekmedewerker, dan mag u één begeleider meenemen. Hij of zij mag geen coronagerelateerde gezondheidsklachten hebben. De begeleider moet ook de coronacheck invullen en het advies meenemen. Komt een begeleider u slechts brengen en ophalen? Laat hem of haar dan buiten het ziekenhuis wachten. Heeft u geen begeleider nodig, maar wilt u wel iemand laten meeluisteren en -praten? Dat kan via uw mobiele telefoon, bijvoorbeeld via de luidspreker of door te beeldbellen.

Overige maatregelen 

 • Ontsmet uw handen bij binnenkomst bij een van de handpompen met desinfectiemiddel.
 • Houd overal 1,5 meter afstand van anderen.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Ga met maximaal twee personen door de draaideur bij de hoofdingang en in de lift.
 • Als dat nodig is, vragen wij u om tijdens een onderzoek of behandeling uw gezicht weg te draaien van de zorgverlener.
 • Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen.

Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is geopend als afhaalservice, maar er zijn ook enkele zitplaatsen beschikbaar. Dit betekent dat u eten en drinken kunt bestellen en als er zitplaatsen beschikbaar zijn, dit in het restaurant kunt nuttigen. Is er geen plek? Dan vragen wij u om uw consumptie in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein te nuttigen. De extra zitplaatsen in de centrale hal zijn ingericht als extra wachtruimte voor patiënten met een afspraak. Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.30 tot 20.00 uur.

Afspraak bij de polikliniek
add

Kom maximaal 10 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis

Om drukte in het ziekenhuis en de wachtkamers te voorkomen, vragen wij u om maximaal 10 minuten vóór uw afspraak het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen te betreden. Meld u 5 minuten voor uw afspraak bij de balie van de polikliniek en neem plaats in de wachtkamer.

Op bezoek
add

Bezoek aan een patiënt op een verpleegafdeling

Per 1 juni 2021 geldt de onderstaande regeling voor bezoek aan de verschillende verpleegafdelingen.

Spoedeisende Hulp
Twee bezoekers/begeleiders per patiënt.

Intensive Care/ Cardio Care (IC/CC)
Eén bezoeker per patiënt tijdens de reguliere bezoekuren van de IC/CC. Tijdens één van de drie bezoekuren zijn er twee bezoekers per patiënt toegestaan. Welk bezoekuur dit is, bepaalt u zelf. Overleg eventueel met de (contactpersoon van de) patiënt welk bezoekuur u langskomt.

Verpleegafdelingen C1 (Cardiologie, Longgeneeskunde en Neurologie), D1 (Chirurgie, KNO, Plastische Chirurgie, Orthopedie en Urologie) en D2 (Interne Geneeskunde) 
Per dag mogen patiënten tijdens de bezoektijden twee bezoekers ontvangen, maar slechts één bezoeker tegelijk.  

Verloskamers
Naast de partner is 1 persoon extra welkom in de verloskamer (bijvoorbeeld: opa, oma, geboortefotograaf). 

Kraamafdeling en Gynaecologie
De partner is 24 uur per dag welkom. Kinderen uit het eigen gezin mogen samen met de partner op bezoek komen. Naast de partner en kinderen zijn maximaal twee bezoekers per bezoekuur welkom.  

Kinderafdeling

 • Ouder(s) of verzorger(s) zijn de hele dag welkom.
 • Broertjes en/of zusjes zijn de hele dag welkom onder begeleiding van (één van) de ouder(s)/verzorger(s).
 • Naast de ouder(s)/verzorger(s) zijn maximaal 2 bezoekers per bezoekuur welkom.

Neonatologie

 • Ouder(s) of verzorger(s) zijn de hele dag welkom.
 • Broertjes en/of zusjes zijn de hele dag welkom onder begeleiding van (één van) de ouder(s)/verzorger(s), als zij niet in contact zijn geweest met kinderziektes.
 • Naast de ouder(s)/verzorger(s) zijn er tijdens één bezoekmoment eventueel max. 2 bezoekers welkom.
 • Andere kinderen (buiten het gezin) onder de 12 jaar kunnen helaas niet op bezoek komen. Dit i.v.m. het risico op het meenemen van kinderziektes.

  Terminale patiënten mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.


Kijk hier voor de actuele bezoektijden per afdeling.


Beeldbellen met een opgenomen patiënt 

Het is mogelijk om met patiënten, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, te beeldbellen. De patiënt heeft een iPad waar hij of zij gebruik van kan maken. Als u wilt beeldbellen verloopt dit via de app ‘Jitsi’. In deze handleiding leest u hoe u ‘Jitsi’ kunt installeren en hoe u deze app kunt gebruiken. Een medewerker van het ziekenhuis communiceert met u over hoe en wanneer het beeldbellen kan plaatsvinden. Zoek alstublieft niet zelf contact met het ziekenhuis. 

Operaties
add

Voorbereiden op een operatie in coronatijd

Omdat een infectie met het coronavirus nadelig kan zijn voor het herstel na een operatie, is het belangrijk om vóór de operatie de kans zo klein mogelijk te maken dat u het coronavirus oploopt. Iedereen die op de wachtlijst staat voor een operatie, vragen wij daarom extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Wat dit precies betekent leest u in de folder ‘Een operatie in coronatijd’.

Uw kind voorbereiden op een operatie

Als uw kind binnenkort wordt geopereerd en opgenomen in ons ziekenhuis, worden jullie eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Normaal gesproken gaat u daarna samen met uw kind naar het preoperatief spreekuur met de medisch pedagogisch zorgverlener (mpz) en een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. U krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Vanwege het coronavirus gaat het preoperatief spreekuur niet door.

Bij het spreekuur gebruikt de verpleegkundige of mpz een fotoalbum. U vindt dit fotoalbum op de pagina van de Kinder & Jongerenafdeling in het SKB, zodat u uw kind alsnog kunt voorbereiden op de operatie en het verblijf. De verpleegkundige en mpz bereiden uw kind op de dag van de operatie natuurlijk ook voor op de operatie. Ze laten materialen zien die tijdens de operatie worden gebruikt en u en uw kind kunnen vragen stellen.

Bevallen in het SKB
add

Volg altijd de instructies van uw verloskundige of gynaecoloog op. De volgende maatregelen zijn vanwege het coronavirus in ieder geval van toepassing:

 • Er mogen maximaal twee personen bij een bevalling aanwezig zijn (naast de verloskundige, kraamhulp en/of gynaecoloog). 
 • Uw partner krijgt bij de dag van opname de maaltijden vergoed. Als uw partner blijft overnachten in het ziekenhuis is het ontbijt de volgende ochtend ook inbegrepen.
 • Een badbevalling is mogelijk.
 • U hoeft geen eigen kraampakket mee te nemen. U kunt in het ziekenhuis gebruik maken van celstof onderleggers en kraamverband.
 • Vergeet niet de coronacheck binnen 24 uur voor uw komst naar het ziekenhuis voor uzelf en uw partner in te vullen. Moet u acuut naar het ziekenhuis? Meld dan eventuele corona gerelateerde klachten bij de verpleging.


Bekijk voor meer informatie de pagina Bevallen in het SKB. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact op met uw eigen verloskundige of gynaecoloog.

Vermoeden van besmetting
add
 • Kom niet onaangekondigd naar de Spoedeisende Hulp (EHBO), maar bel uw huisarts of de GGD. Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus en heeft u een afspraak in ons ziekenhuis? Neem tlefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.
 • Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.
 • Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.
Bijeenkomsten in het ziekenhuis
add

Annulering alle bijeenkomsten met patiënten/externen

Alle bijeenkomsten in het ziekenhuis waarbij patiënten en/of externen deelnemen (zoals symposia, voorlichtingsbijeenkomsten, kerkdiensten en vergaderingen), worden tot nader order geannuleerd. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Twijfelt u of een bijeenkomst doorgaat, informeer dan bij de organisator van de bijeenkomst.

Continuïteit van de zorg

Bijeenkomsten die belangrijk zijn voor het blijven doorgaan van de zorg aan een patiënt (bijvoorbeeld ter voorbereiding op een operatie) gaan door, tenzij de specialist anders oordeelt. 

Veelgestelde vragen
add
 • Bekijk onze veelgestelde vragen over het coronavirus. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of met het algemene nummer 0543 - 54 44 44.
 • Heeft u een algemene vraag over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. Daar is alle relevante en actuele informatie over het coronavirus te vinden. Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus. Daarnaast is er een landelijk informatienummer 0800-1351.
 • Wilt u het actuele reisadvies weten van een land waar u de afgelopen 10 dagen bent geweest? Bekijk de website van Nederland Wereldwijd.
Direct naar
Goed, veilig & gastvrij