Ga direct naar inhoud

Coronamaatregelen in het SKB

Wij proberen besmetting met het coronavirus en de verspreiding daarvan zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom gelden er in ons ziekenhuis een aantal maatregelen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de maatregelen die in ons ziekenhuis gelden. Kijk voor algemene en actuele informatie over het coronavirus op de website van het RIVM. Informatie over de landelijke maatregelen of vaccinaties vindt u op de website van de rijksoverheid.

Coronamaatregelen in het SKB

Algemene maatregelen
add

Doe thuis een corona zelftest bij coronagerelateerde klachten

Heeft u coronagerelateerde klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Doe dan eerst thuis een corona zelftest vóór u naar uw afspraak in het ziekenhuis gaat. Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan kunt u gewoon naar het ziekenhuis komen. Is de uitslag van de zelftest positief? Neem dan contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak door kan gaan. 

Kom maximaal 10 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis

Om drukte in het ziekenhuis en de wachtkamers te voorkomen, vragen wij u om maximaal 10 minuten vóór uw afspraak het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen te betreden. Meld u 5 minuten voor uw afspraak bij de balie van de polikliniek en neem plaats in de wachtkamer.

Maximaal één begeleider

Heeft u een afspraak in het ziekenhuis? Dan mag u één begeleider meenemen.

Bent u verkouden? Draag een mondneusmasker

Vanaf 25 april 2022 is het voor patiënten, bezoekers en begeleiders in ons ziekenhuis, op de buitenpoli of prikposten niet meer verplicht om een mondneusmasker te dragen. Bent u verkouden? Dan vragen wij u wel om een mondneusmasker te dragen. Neem dan zelf uw schone mondneusmasker mee naar ons ziekenhuis. 

Patiënten met een positief geteste huisgenoot of nauw contact

Heeft u binnen 10 dagen na contact met een positief geteste huisgenoot of nauw contact een afspraak in het ziekenhuis? Neem dan vooraf contact op met de polikliniek om te bespreken of uw afspraak door kan gaan. Als uw afspraak door kan gaan, krijgt u bij de hoofdingang van het ziekenhuis een schoon medisch mondneusmasker.

Overige maatregelen 

 • Ontsmet uw handen bij binnenkomst bij één van de handpompen met desinfectiemiddel.
 • Schud geen handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Als dat nodig is, vragen wij om tijdens een onderzoek of behandeling uw gezicht weg te draaien van de zorgverlener.
 • Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis of de buitenpolikliniek in Eibergen.
Op bezoek
add

Doe thuis een corona zelftest bij coronagerelateerde klachten

Heeft u coronagerelateerde klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Doe dan eerst thuis een corona zelftest vóór u naar het ziekenhuis gaat. Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan kunt u gewoon naar het ziekenhuis komen. Is de uitslag van de zelftest positief? Blijf dan thuis en kijk op quarantainecheck.rijksoverheid.nl/nl/jouw-situatie wat u moet doen.

Bezoekers en begeleiders met een positief geteste huisgenoot of nauw contact

In het ziekenhuis zijn veel kwetsbare patiënten aanwezig. Zij lopen een groter gezondheidsrisico als ze besmet raken met het coronavirus. Door de maatregelen te volgen, kunnen we samen de kans op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Heeft u een positief geteste huisgenoot of nauw contact? Dan vragen wij u dringend om niet naar het ziekenhuis te komen tot 10 dagen na het contact met de besmette persoon. Begeleiders en bezoekers die zelf positief zijn getest, vragen wij uiteraard ook om niet naar het ziekenhuis te komen.

Bezoek aan een patiënt op een verpleegafdeling

Op dit moment geldt de onderstaande regeling voor bezoek aan de verschillende verpleegafdelingen.

Spoedeisende Hulp
Eén bezoeker of begeleider per patiënt.

Intensive Care/ Cardio Care (IC/CC)
Een patiënt mag twee bezoekers tegelijk ontvangen tijdens één van de drie bezoekuren. Dit zijn de bezoekuren van de IC/CC.  Welk bezoekuur dit is, bepaalt u zelf. Overleg eventueel met de (contactpersoon van de) patiënt welk bezoekuur u langskomt. Tijdens de andere twee bezoekuren ontvangt de patiënt dan géén bezoek.

Verpleegafdelingen C1 (Cardiologie, Longgeneeskunde en Neurologie), D1 (Chirurgie, KNO, Plastische Chirurgie, Orthopedie en Urologie) en D2 (Interne Geneeskunde) 
Per dag mogen patiënten tijdens de bezoektijden twee bezoekers ontvangen, maar slechts één bezoeker tegelijk.  

Verloskamers
Naast de partner is één persoon extra welkom in de verloskamer (bijvoorbeeld: opa, oma, geboortefotograaf). 

Kraamafdeling en Gynaecologie
De partner is 24 uur per dag welkom. Kinderen uit het eigen gezin mogen samen met de partner één keer per dag op bezoek komen. Naast de partner en kinderen zijn maximaal twee bezoekers per bezoekuur welkom.

Kinderafdeling

 • Ouder(s) of verzorger(s) zijn de hele dag welkom.
 • Broertjes/zusjes mogen één keer per dag onder begeleiding van ouders op bezoek komen. Overleg van tevoren even met de afdeling wat een geschikt moment hiervoor is.
 • Naast de ouder(s)/verzorger(s) zijn maximaal twee bezoekers per bezoekuur welkom.

Neonatologie

 • Ouder(s) of verzorger(s) zijn de hele dag welkom.
 • Broertjes/zusjes mogen één keer per dag onder begeleiding van ouders op bezoek komen, als zij niet in contact zijn geweest met kinderziektes. Overleg van tevoren even met de afdeling wat een geschikt moment hiervoor is.
 • Naast de ouder(s)/verzorger(s) zijn er tijdens één bezoekmoment eventueel maximaal twee bezoekers welkom.
 • Andere kinderen (buiten het gezin) onder de 12 jaar kunnen helaas niet op bezoek komen. Dit i.v.m. het risico op het meenemen van kinderziektes.

  Terminale patiënten mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.


Kijk hier voor de actuele bezoektijden per afdeling.

Beeldbellen met een opgenomen patiënt 

Het is mogelijk om met patiënten, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, te beeldbellen. De patiënt heeft een iPad waar hij of zij gebruik van kan maken. Als u wilt beeldbellen verloopt dit via de app ‘Jitsi’. In deze handleiding leest u hoe u ‘Jitsi’ kunt installeren en hoe u deze app kunt gebruiken. Een medewerker van het ziekenhuis communiceert met u over hoe en wanneer het beeldbellen kan plaatsvinden. Zoek alstublieft niet zelf contact met het ziekenhuis. 

Bezoekersrestaurant

Het bezoekersrestaurant is geopend. Dit betekent dat u eten en drinken kunt bestellen en als er zitplaatsen beschikbaar zijn, dit in het restaurant kunt nuttigen. Is er geen plek? Dan vragen wij u om uw consumptie in uw auto of buiten het ziekenhuisterrein te nuttigen. De extra zitplaatsen in de centrale hal zijn ingericht als extra wachtruimte voor patiënten met een afspraak. Het bezoekersrestaurant is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend van 10.30 tot 20.00 uur.

Operaties
add

Voorbereiden op een operatie in coronatijd

Omdat een infectie met het coronavirus nadelig kan zijn voor het herstel na een operatie, is het belangrijk om vóór de operatie de kans zo klein mogelijk te maken dat u het coronavirus oploopt. Iedereen die op de wachtlijst staat voor een operatie, vragen wij daarom extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Wat dit precies betekent leest u in de folder ‘Een operatie in coronatijd’.

Bevallen in het SKB
add

Volg altijd de instructies van uw verloskundige of gynaecoloog op. De volgende maatregelen zijn vanwege het coronavirus in ieder geval van toepassing:

 • Er mogen maximaal twee personen bij een bevalling aanwezig zijn (naast de verloskundige, kraamhulp en/of gynaecoloog). 
 • Uw partner krijgt bij de dag van opname de maaltijden vergoed. Als uw partner blijft overnachten in het ziekenhuis is het ontbijt de volgende ochtend ook inbegrepen.
 • Een badbevalling is mogelijk.
 • U hoeft geen eigen kraampakket mee te nemen. U kunt in het ziekenhuis gebruik maken van celstof onderleggers en kraamverband.
 • Doe thuis een corona zelftest bij coronagerelateerde klachten, zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan kunt u gewoon naar het ziekenhuis komen. Is de uitslag van de zelftest positief? Neem dan contact op met de afdeling. Moet u acuut naar het ziekenhuis? Meld dan eventuele corona gerelateerde klachten bij de verpleging.


Bekijk voor meer informatie de pagina Bevallen in het SKB. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan contact op met uw eigen verloskundige of gynaecoloog.

Vermoeden van besmetting
add
 • Kom niet onaangekondigd naar de Spoedeisende Hulp (SEH), maar bel uw huisarts of de GGD. Denkt u dat u besmet bent met het coronavirus en heeft u een afspraak in ons ziekenhuis? Doe dan eerst thuis een corona zelftest vóór u naar het ziekenhuis gaat. Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan kunt u gewoon naar het ziekenhuis komen. Is de uitslag van de zelftest positief? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak door kan gaan.
 • Bent u in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied geweest waarvan het reisadvies tijdens uw verblijf code oranje of rood was? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.
 • Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.
Help ons zorgen
add

Natuurlijk laat u zich testen als u coronaklachten heeft. Maar wat kunt u nog meer doen om de zorg te helpen? De medewerkers in de zorg vragen uw hulp. Uw huisarts, de ambulancedienst, het ziekenhuis, de thuiszorg en de verpleeghuizen hebben u nodig. De druk op de zorg is groot. Lees hier wat u zelf kunt doen om de zorg te helpen.

Veelgestelde vragen
add

Wat moet ik doen als ik denk dat ik besmet ben met het coronavirus?
Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis, maar heeft u klachten zoals keelpijn, hoesten, koorts of neusverkoudheid? Doe dan thuis een corona zelftest vóór u naar het ziekenhuis gaat.

 • Is de uitslag van de zelftest negatief? Dan kunt u gewoon naar het ziekenhuis komen. 
 • Is de uitslag van de zelftest positief? Neem dan contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak door kan gaan. Gaat uw afspraak door na overleg met de polikliniek? Dan meld u zich bij binnenkomst bij de Gastenservice voor een mondneusmasker. Bent u bezoeker of begeleider en heeft u klachten? Dan vragen wij u om niet naar het ziekenhuis te komen.


Wat moet ik doen als ik in de afgelopen 10 dagen in een land of gebied ben geweest waarvan het reisadvies tijdens mijn verblijf code oranje of rood was?
Neem telefonisch contact op met de polikliniek of afdeling. De secretaresse bespreekt met u of uw afspraak kan doorgaan, zal worden uitgesteld of telefonisch of via beeldbellen kan plaatsvinden. Bent u bezoeker of begeleider? Dan mag u het ziekenhuis niet betreden. Bekijk hier de actuele reisadviezen per land.

Gaat mijn afspraak door?
Ja, in principe gaat uw afspraak door. Als uw afspraak toch moet worden verzet, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen.

Ik moet geopereerd worden. Wanneer hoor ik of mijn operatie door gaat?
Als uw operatie moet worden uitgesteld, dan nemen wij zo snel mogelijk persoonlijk contact met u op. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen.

Ik heb een afspraak om thuis bloed te laten prikken. Kan dat doorgaan?
Bent u verkouden of heeft u andere klachten? Neem dan contact op met de trombosedienst via 0543 - 54 41 11 voor overleg. U wordt één werkdag voor het thuisprikken voor laboratoriumonderzoeken gebeld door een medewerker van het SKB om te vragen naar eventuele klachten. Voor trombosedienstpatiënten geldt dat u altijd contact opneemt met de trombosedienst als u klachten heeft.

Ik moet bloed laten prikken. Welke bloedafname-locaties zijn nog geopend?
Op de pagina over bloedprikken vindt u een overzicht van de (tijdelijk vervangende) prikposten die momenteel geopend zijn en welke gesloten zijn.

Direct naar