Ga direct naar inhoud

Certificering Horizontaal Toezicht voor SKB

23 september 2021

Gepubliceerd op: 23 september 2021

Het SKB gaat definitief over naar Horizontaal Toezicht. Deze maand was er een feestelijke online bijeenkomst met onder meer verzekeraars Menzis en VGZ om dit moment te markeren. Bestuurder Inge de Wit ontving de vlag Horizontaal Toezicht namens de brancheorganisaties (ZN, NVZ, NFU en dNggz). Inge de Wit: ‘dit is een groot compliment waard voor iedereen die hier aan bij heeft gedragen’. 

In één keer goed

Bij Horizontaal Toezicht werken het SKB en de zorgverzekeraars samen om zorg die patiënten hebben ontvangen goed te registeren en declareren. Het is gebaseerd op goede samenwerking, wederzijds vertrouwen en transparantie. Samen nemen zij daarin verantwoordelijkheid als het gaat om rechtmatigheid en gepast gebruik van zorg. Door als ziekenhuis zorg in één keer goed te registreren en te declareren is het niet meer nodig dat de zorgverzekeraar dit achteraf controleert. Hiermee vermindert de administratieve last en blijft er uiteindelijk meer geld over voor het leveren van zorg. 

Gezamenlijke prestatie en vertrouwen

Het behalen van Horizontaal Toezicht is een gezamenlijke prestatie. Het SKB en zorgverzekeraars Menzis en VGZ hebben hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Met het uitreiken van de vlag Horizontaal Toezicht spreken de zorgverzekeraars hun vertrouwen uit over de wijze waarop het SKB  de administratieve processen rond zorg heeft ingericht. Inge de Wit: ‘Een mooie mijlpaal. We laten hiermee zien dat we onze administratieve processen rondom zorg goed hebben ingericht. Patiënten kunnen er op vertrouwen dat de zorg die zij ontvangen goed geregistreerd en gedeclareerd wordt. Ook hebben patiënten hierdoor sneller inzicht in de hoogte van het eigen risico.’ 

Op de foto v.l.n.r.: Natasja Idema (zorgcontroller), Nienke Berentsen (secretariaat Interne Geneeskunde), Bas Ginsel (orthopedisch chirurg), Inge de Wit (bestuurder), Anoek Forkink (verpleegkundig specialist neurologie).

Direct naar