Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Sterftecijfers Streekziekenhuis Koningin Beatrix 2017

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent in opdracht van Dutch Hospital Data voor ieder ziekenhuis een sterftecijfer: de Hospital Standardised Mortality Ratio (HSMR) genoemd. De norm ligt op 100 en hoe meer het HSMR-cijfer daaronder blijft hoe beter.

Het definitieve sterftecijfer voor het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in 2017 is 96.

Gecorrigeerde sterftecijfers per diagnose 2015-2017
Dutch Hospital Data heeft ook voor een aantal specifieke aandoeningen met een wat hoger risico sterftecijfers weergegeven:

Sterftecijfers 2017
Bron: CBS, 'HSMR-rapport 2015-2017 | Streekziekenhuis Koningin Beatrix'
Meer informatie: Volledige rapport sterftecijfers (HSMR en SMR's) van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix 2015-2017 (pdf)

Wat doet het SKB met de sterftecijfers
Voor het SKB is het sterftecijfer een indicatie voor de kwaliteit van zorg. Alle sterftegevallen worden geëvalueerd. Acties ter verbetering worden opgepakt volgens vaste werkwijze. Het SKB werkt doorlopend aan het verbeteren van werkwijzen en patiëntenzorg.

Meer informatie

Het SKB heeft de ambitie een ‘glazen ziekenhuis’ te zijn. Dit houdt mede in dat er transparantie is over cijfers rondom kwaliteit en veiligheid. Sterftecijfers vallen daar ook onder. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services