Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Identificatie in het SKB

Als u medische zorg krijgt, moet u zich kunnen legitimeren. Dit geldt ook in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Daarom vragen wij u om bij elk bezoek een geldig ID-bewijs te laten zien. Zo weten we dat we de juiste patiënt en het juiste dossier voor ons hebben. De legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor elke leeftijd. Hieronder vindt u meer informatie. Staat uw vraag er niet tussen? Onderaan deze pagina vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden.


SKB-pas vervalt per oktober 2019

Vanaf oktober 2019 gaan we helemaal over naar identificatie met een geldig ID-bewijs. Vanaf dan vragen wij u om bij elk bezoek een geldig ID-bewijs te laten zien. De SKB-pas is dan niet meer nodig. U mag de SKB-pas doorknippen en weggooien.

Wat is een geldig legitimatiebewijs?
U kunt de onderstaande documenten gebruiken:

  • Paspoort
  • Identiteitskaart
  • Rijbewijs
  • Vreemdelingendocument


Waarom is legitimatie belangrijk?
De belangrijkste reden voor legitimatie is uw eigen veiligheid. Zo kunnen gegevens niet verwisseld worden met die van andere patiënten. Daarnaast kan de zorgverzekeraar er voor kiezen behandelingen niet te vergoeden als een patiënt zich niet heeft gelegitimeerd.

Burgerservicenummer (BSN)
Alle zorgaanbieders dienen het burgerservicenummer (BSN) te vermelden bij het uitwisselen van gegevens over patiënten. Het gebruik van het BSN in de zorg, maakt de zorg veiliger: de kans op fouten bij uitwisseling van patiëntgegevens is veel kleiner, persoonsverwisseling wordt voorkomen, het biedt een betere bescherming tegen identiteitsfraude en de kosten zijn eenvoudiger te declareren. Het BSN is een uniek en persoonsgebonden nummer en mag uitsluitend worden gebruikt als door de zorgaanbieder de identiteit van de patiënt is vastgesteld. Komt u voor het eerst in ons ziekenhuis? Dan moet u zich eerst inschrijven. Wij registreren dan uw BSN en andere belangrijke gegevens in de ziekenhuisadministratie. Inschrijven kan bij de receptie in de centrale hal van ons ziekenhuis en duurt ongeveer 15 minuten.

Uw gegevens aanpassen
Als uw gegevens wijzigen, bijvoorbeeld als u verhuist of verandert van huisarts, dan is het belangrijk dat wij dit weten. Dit kunt u doorgeven via de receptie in de centrale hal of telefonisch via 0543 – 54 48 90. Vanaf 1 oktober kunt u deze gegevens ook zelf aanpassen via het online patiëntenportaal Mijn SKB.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services