Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Kinder & Jongerenafdeling in het SKB

Hoe ziet de kind- en jongerenafdeling eruit? 
Operatie of onderzoek 
Bezoek 
CliniClowns 
Kindvriendelijk ziekenhuis 

Hoe ziet de kind- en jongerenafdeling eruit? 

De afdeling
Op de kinder- en jongerenafdeling liggen kinderen en jongeren tot 18 jaar. De afdeling heeft een couveuseafdeling en 3 persoonskamers, kamers voor de kinderdagbehandeling en boxenkamers. Op een boxenkamer ligt een kind alleen. Op de zalen liggen twee of drie kinderen. Je ligt zoveel mogelijk bij leeftijdsgenoten op één kamer.

De kamer
Je kunt je spullen opbergen in je nachtkastje of in de klerenkast. Er is bij elk bed een tv en op elke kamer is een koelkast aanwezig.

Rooming-in
Er mag in principe altijd één van de ouders blijven slapen. Daarvoor zijn opklapbedden aanwezig. Ouders slapen dan bij het kind op de kamer.

Speelkamer
Overdag mogen de kinderen en jongeren naar de speelkamer als ze niet apart verpleegd worden. Deze is open op doordeweekse dagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur. De speelkamer is een 'veilige' ruimte, waar geen medische handelingen worden verricht. Er kan worden gespeeld en samen gegeten.

De speelkamer is bedoeld voor opgenomen kinderen. Broertjes en zusjes mogen onder begeleiding van een ouder ook komen spelen, mits de drukte het toelaat.Daarnaast komen pedagogisch medewerkers ook bij kinderen die niet naar de speelkamer toe kunnen, om samen met hen activiteiten te doen op de kamer. 

Bij mooi weer kunnen de kinderen en jongeren naar de tuin. De tuin is kindvriendelijk ingericht, en daar kunnen kinderen en hun ouders van genieten door buiten te zijn. 

Operatie of onderzoek
Als je binnenkort wordt opgenomen, word je eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Daarna ga je naar de pedagogisch medewerker of een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. Je krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Ook kan je al je vragen stellen. Dit heet een preoperatief spreekuur.

Als je op de kinderafdeling komt op de dag van je operatie of onderzoek, heb je eerst een opnamegesprek met de verpleegkundige. Vervolgens legt de verpleegkundige of de pedagogisch medewerker jou en je ouders uit wat er allemaal bij jouw operatie of een onderzoek komt kijken, als dit nog niet gebeurt is. Voor uitleg voor een operatie gebruikt zij onder andere een fotoboek. Een deel van dit fotoboek kun je bekijken op de website.

Bezoek
Dagelijks, van:

  • 10.30- 11.30 uur
  • 15.30- 16-30 uur
  • 18.45-19-45 uur

Op de kinderunit en voor de kraamvrouwen is er voor de gezinsleden de gehele dag bezoek mogelijk in overleg met de verpleegkundigen.

Cliniclowns
Elke week komen er twee CliniClowns een dagdeel op de afdeling. Ze 'clownen' voor elk kind dat dit leuk vindt en komen gewoon de kamers langs. Wil je meer weten over de CliniClowns? Kijk dan op hun website: www.cliniclowns.nl

Kindvriendelijk ziekenhuis
Als je opgenomen bent op de kind- en tienerafdeling van het SKB, dan ben je in vertrouwde handen. We hebben namelijk een officieel keurmerk gekregen van de vereniging Kind en Ziekenhuis: een smiley. Dat betekent dat wij een kindvriendelijk ziekenhuis zijn. Meer weten over de smileys? Kijk dan op de website van de Vereniging van Kind en Ziekenhuis.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services