Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Correcte financiële afhandeling

Voor een correcte financiële afhandeling is het belangrijk dat wij uw juiste gegevens hebben: uw naam, geboortedatum, huisadres, uw huisarts, uw zorgverzekering, Burgerservicenummer, etc. Neemt u daarom naar elk bezoek aan ons ziekenhuis een geldig ID-bewijs mee. Dit voorkomt onnodige correspondentie. Als uw gegevens veranderd zijn kunt u dit doorgeven aan de centrale receptie van het SKB.

De overheid eist van ziekenhuizen dat de administratieve identificatie van patiënten gebeurt met behulp van het Burgerservicenummer (BSN). Bij het eerste contact met ons ziekenhuis controleren wij uw gegevens bij de landelijke organisatie die de Burgerservicenummers beheert. Wanneer uw identiteit is vastgesteld, en het dus zeker is dat u en uw BSN bij elkaar horen, dan gebruiken wij uw BSN bij de gegevensuitwisseling.

Legitimeren in het SKB
Als u medische zorg krijgt, moet u zich kunnen legitimeren. Dit geldt ook in het SKB. Daarom vragen wij u om bij elk bezoek een geldig ID-bewijs te laten zien. Zo weten we dat we de juiste patiënt en het juiste dossier voor ons hebben. De legitimatieplicht geldt voor iedereen en voor elke leeftijd.

Geen misverstanden
Ter voorkoming van misverstanden maken wij u erop attent dat u aansprakelijk bent en blijft voor de betaling van uw onderzoek of behandeling, ongeacht het feit of u wel of niet verzekerd bent. Het is zowel in uw als in ons belang dat uw verzekering goed geregeld is.

  • Bent u, om welke reden dan ook, niet of onvolledig verzekerd? Meld dit dan direct bij uw bezoek aan het SKB bij de inschrijfbalie of bij de polikliniekassistent.
  • Heeft u vragen over uw factuur? Dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of de debiteurenadministratie van het SKB. Deze afdeling is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer 0543 - 54 43 85.

 

Inschrijven als patiënt
Komt u voor het eerst in ons ziekenhuis? Dan moet u zich eerst inschrijven. Wij registreren dan uw burgerservicenummer (BSN) en andere belangrijke gegevens in de ziekenhuisadministratie. Inschrijven kan bij de receptie in de centrale hal van ons ziekenhuis en duurt ongeveer vijftien minuten.

Gegevens wijzigen
Wilt u een wijziging doorgeven in uw persoonsgegevens, zoals een adreswijziging of ander telefoonnummer. Of een wijziging van uw huisarts of ziektekostenverzekeraar? Dit kunt u doorgeven bij de receptie in de centrale hal of via Mijn SKB.

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services