Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Prostaatkanker

Prostaatkanker is vooral een ziekte van oudere mannen. Toch wordt prostaatkanker ook steeds vaker op jongere leeftijd, vanaf ongeveer 40 jaar, vastgesteld. In veel gevallen is prostaatkanker goed te behandelen, zeker als de ziekte beperkt is gebleven tot de prostaat. Er zijn verschillende behandelvormen mogelijk.

Afwijkingen in de prostaat
De prostaat is normaal gesproken ongeveer zo groot als een walnoot. Bij de meeste mannen wordt de prostaat na het dertigste jaar langzaam groter. In sommige gevallen neemt de prostaat zelfs tot zeven keer in omvang toe. Soms leidt een groter groeiende prostaat tot afwijkingen. Niet al deze afwijkingen zijn merkbaar of veroorzaken klachten. Als u twijfelt of wilt weten of uw prostaat is vergroot, kunt u contact opnemen met uw huisarts. Hij kan u over mogelijke aandoeningen informeren en u zonodig onderzoeken. Meestal laat de huisarts ook uw bloed onderzoeken.

Als de huisarts afwijkingen van de prostaat aantreft, wordt u doorverwezen naar de uroloog.  Afwijkingen kunnen zowel goedaardig als kwaadaardig zijn. Bij een kwaadaardige afwijking spreken we over prostaatkanker. Bij kanker van de prostaat is er sprake van een ongeremde groei van de cellen van de klierbuisjes in de prostaat (adenocarcinoom). 

Meer informatie
U kunt al veel op deze pagina vinden, maar het behandelteam kiest daarnaast voor het aanreiken van informatie, die voor u op dat moment van toepassing is. Het SKB werkt samen met diverse ziekenhuizen en onderzoeksinstituten die een rol spelen bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankerbestrijding. Het kan zijn dat u door de arts gevraagd wordt om deel te nemen aan medisch- wetenschappelijk onderzoek. In dat geval wordt u uitgebreid geïnformeerd en beslist u zelf over deelname.

Lees meer over:

 

Specialismen

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services