Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Darmkanker

Darmkanker kennen we in twee varianten: dikke darmkanker en dunne darmkanker. Dunne darmkanker komt maar weinig voor. Ieder jaar wordt deze diagnose bij ongeveer 150 mensen in Nederland gesteld, iets vaker bij mannen dan bij vrouwen. Dikke darmkanker is meestal goed behandelbaar.
 
Dikke darmkanker ontstaat vrijwel altijd uit een poliep. Poliepen in de dikke darm komen vrij veel voor bij mensen die ouder zijn dan 50 jaar. De meeste poliepen zijn goedaardig en blijven dat ook. Sommige poliepen kunnen op den duur uitgroeien tot een kwaadaardige tumor. De meeste tumoren ontstaan in het laatste deel van de dikke darm.
 
De medische naam voor dikke darmkanker is colorectaal carcinoom. Daarmee worden tumoren bedoeld in de dikke darm (colon) en ook in het laatste deel van de dikke darm: de endeldarm (rectum).

Contact 
Heeft u vragen? Laat het ons weten. De verpleegkundig specialist is iedere werkdag te bereiken via telefoonnummer 0543 - 54 42 63.

Wetenschappelijk onderzoek
Het SKB werkt samen met diverse ziekenhuizen en onderzoeksinstituten die een rol spelen bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankerbestrijding. Het kan zijn dat u door de arts gevraagd wordt om deel te nemen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. In dat geval wordt u uitgebreid geïnformeerd en beslist u zelf over deelname.

Meer informatie over:

 

Specialismen

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services