• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Hartrevalidatie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders

Route 3.3
Telefoonnummer 0543 - 54 47 10
hartrevalidatie@skbwinterswijk.nl

Aanwezigheid:

maandag 8.00 -15.30 uur
dinsdag 8.00 -15.30 uur
woensdag 8.00 -12.00 uur
donderdag: niet aanwezig
vrijdag 8.00 -15.30 uur

Wordt de telefoon niet opgenomen, wilt u dan een bericht inspreken? Eén van de coördinatoren belt u zo spoedig mogelijk terug.

Coördinatoren hartrevalidatie
Lia van den Nouweland (BIG 9025233530) en Corine van de Kempe zijn coördinator hartrevalidatie. Zij hebben allebei een cardio achtergrond en ervaring opgedaan op een cardiologische verpleegafdeling, bij functie onderzoeken en hartkatheterisatie.

Voor wie is hartrevalidatie bedoeld?
Hartrevalidatie is er voor patiënten die een hartinfarct hebben gehad, gedotterd zijn, een nieuwe hartklep hebben gekregen, een bypassoperatie hebben ondergaan, een interne defibrillator dragen of een andere indicatie hebben. De patiënten zijn doorverwezen door de cardioloog. Is de patiënt in het ziekenhuis opgenomen, dan wordt tijdens de opname al kennis gemaakt en worden afspraken gemaakt over de komst naar de hartrevalidatiepoli. Is een patiënt niet meer opgenomen, dan wordt telefonisch contact opgenomen. Het streven is om mensen zo snel mogelijk het revalidatieprogramma aan te bieden.

Begeleiding hartrevalidatie
Sinds een aantal jaren kunnen patiënten die een aandoening aan het hart hebben of hebben gehad voor begeleiding en ondersteuning terecht bij de afdeling hartrevalidatie. En het is niet alleen de patiënt zelf die geholpen wordt, ook is er volop aandacht voor diens partner. Want een hartkwaal heb je niet alleen. Ook de naaste omgeving rond een patiënt merkt daar de gevolgen van. Eerst zijn er de angst en de emotie, daarna de onzekerheid over de toekomst. Op de hartrevalidatie helpt een team van deskundigen patienten en hun partner weer op weg. Zij kijken naar de lichamelijke en psychische consequenties. Want geconfronteerd worden met een hartkwaal heeft vaak een enorme impact op het leven van de mensen. Daarom richt de hartrevalidatie zich ook op de totale mens en inmiddels heeft die aanpak bewezen succesvol te zijn. Mensen volgen een programma dat is afgestemd op hun eigen kunnen en behoeften en krijgen weer vertrouwen in hun lichaam en in de toekomst. In de patiëntenfolder Hartrevalidatie leest u meer over de programma's.

Handige adressen en telefoonnummers
Hartstichting: tel. 0900 300 300, www.hartstichting.nl
Hartezorg: tel: 030 659 46 54, www.hartezorg.nl
www.voedingscentrum.nl
www.gezondheidsnet.nl
www.leefwijzer.nl
www.30minutenbewegen.nl
www.sexualiteit.nl

 

 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services