• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Neurologie

Algemene informatie
Onderzoek & behandeling
Aandoeningen
Patiëntenfolders
Aandoeningen

Route 4.1
Telefoonnummer 0543 - 54 45 20

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken op de polikliniek Neurologie of heeft u een vraag? Dan kunt u tussen 8.00 en 17.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 0543 - 54 45 20. Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere specialist.

Lees meer over het maken van een afspraak.

Spreekuur buitenpoli Eibergen
Bij de buitenpoli in Eibergen kunt u terecht voor de spreekuren van verschillende specialismen. Ook neurologie valt hieronder. Bekijk op de pagina van de buitenpolikliniek Eibergen op welke dag(en) er spreekuur wordt gehouden.

Neurologie
Neurologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggemerg, de zenuwen en de spieren. De neuroloog behandelt aandoeningen zoals bijvoorbeeld epilepsie, beroerte, MS, de ziekte van Parkinson, maar ziet ook mensen met hernia's, hoofdpijn en het carpaal tunnel syndroom.

Vakgroep Neurologie
De vakgroep Neurologie bestaat uit vijf neurologen. Allemaal beoefenen zij de algemene Neurologie in volle omvang. Zij worden bijgestaan door gespecialiseerd verpleegkundigen die speciale spreekuren houden. 

Verpleegkundig specialistische spreekuren

  • CVA-nazorgpoli
  • MS-poli
  • Parkinson poli


Co-assistenten
Op de afdeling Neurologie doen co-assistenten regelmatig hun co-schap. Ze lopen een aantal weken mee op de polikliniek en in de kliniek, waarbij ze leren zelfstandig een oordeel te vormen over het probleem van de patiënt.

De co-assistenten kijken niet alleen mee, maar nemen zelf een nauwkeurige en gedetailleerde anamnese af en verrichten neurologisch onderzoek. Voor de patiënt betekent dit, dat hij een beginnend arts aan zijn bed of tijdens zijn afspraak kan krijgen. De co-assistent werkt onder supervisie van de neuroloog. Nadat de co-assistent klaar is, zal de neuroloog de patiënt beoordelen op dezelfde manier als hij dat doet bij alle andere patiënten.

Lang niet alle patiënten worden door de co-assistenten gezien. Om ze kennis te laten maken met een zo breed mogelijk spectrum van neurologische aandoeningen, is gekozen voor nieuwe verwijzingen. Wanneer een nieuwe patiënt een afspraak maakt, legt de poliklinieksecretaresse aan de patiënt uit dat het consult een uur langer duurt, in totaal anderhalf uur. Het eerste uur is voor de co-assistent, daarna sluit de neuroloog aan om de bevindingen van de co-assistent door te nemen en de patiënt zelf te bekijken.

Begeleiding vindt plaats door alle neurologen. Het is stimulerend en verfrissend om met jonge artsen te werken. Het houdt je scherp, je moet je weer bewustzijn van en uitleg geven over zaken die in jouw ogen vanzelfsprekend zijn.

 
 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services