• Home
  • Print
  • contact
  • Blog
  • Zorgverlenerslogin
Goed, veilig en gastvrij

Onze specialisten

Egging M. Egging GZ psycholoog
Tibben-de Jong L. Tibben-de Jong GZ psycholoog

Medische psychologie

Poligang 2
Telefoonnummer 0543 54 4610

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken op de afdeling Medische Psychologie? Dan belt u telefoonnummer 0543 54 55 63. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Lees meer over het maken van een afspraak.

Inleiding
Als u in het ziekenhuis onder behandeling bent, kan de medisch specialist u verwijzen naar de afdeling Medisch Psychologie. U kunt ook zelf aangeven bij uw specialist dat u graag begeleiding wilt van de klinisch psycholoog. De klinisch psychologen verrichten diagnostiek en psychotherapeutische behandeling op verwijzing van alle in Streekziekenhuis Koningin Beatrix aanwezige medisch specialisten en ze werken zowel klinisch als poliklinisch.

Wat is medische psychologie
De klinisch psycholoog is een deskundige op gebied van gedrag, het denken en de emoties van mensen. De klachten op psychologisch gebied worden geïnventariseerd en door de klinisch psycholoog behandeld. Onderzoek naar de relatie tussen het functioneren van de hersenen en gedrag behoort ook tot het werkgebied van een psycholoog werkzaam in het ziekenhuis. De klinisch psycholoog in het ziekenhuis heeft specifieke kennis van psychische klachten, psychiatrische ziektebeelden en ernstige, chronische ziekten.

Bijvoorbeeld:
de relatie tussen spanning en lichamelijke verschijnselen;
- het functioneren van de hersenen en de invloed hiervan op gedrag en emoties;
- het omgaan met lichamelijke klachten en ziekte of verlies;
- de behandeling van psychische of psychiatrische klachten.

Ziekte, medisch onderzoek, lichamelijke klachten kunnen een zware belasting voor de patiënt en zijn familie vormen. Als er ook persoonlijke problemen, werk- of relatieproblemen aanwezig zijn kan dit de lichamelijk klachten mee in stand houden.

Onderzoek en behandeling
De klinisch psycholoog kan helpen door middel van (test) onderzoek en/of behandeling. Doel van de psychologische behandeling is om het herstel bij ziekte zo goed mogelijk te laten verlopen.

Een behandeling is meestal kortdurend. De klinisch psychologen maken in de therapieën vaak gebruik van speciaal op de problematiek toegesneden technieken, bijvoorbeeld EMDR, cliëntcentered therapie of cognitieve gedragstherapeutische technieken. Over de gekozen methode van werken binnen de behandeling krijgt u voor de start van de behandeling nadere uitleg.

Op afdeling Medische Psychologie werken psychologen:

  • L. Tibben-de Jong (GZ-psycholoog)
  • M. Egging (GZ-psycholoog)
  • E.M.G. Evers (basis psycholoog)

En psycho-diagnostisch medewerkers:

  • P. W. J.  Bos
  • C. G. F. Jansen
  • L. Mengerink
Polikliniek
Verpleegafdeling
Aandoening & behandeling
Inhoud
Patiëntenfolders
Aandoening & behandeling

Deel deze pagina op:

Google+

‹ Terug

RSS icon Actueel
24 apr 2017

Bijeenkomst Café Doodgewoon 9 mei a.s.

Op 9 mei is het volgende Café Doodgewoon, deze keer op een middag. De gastspreker is notaris en gaat in gesprek over het volgende:Wat houdt een levenstestament in en hoe wordt dit opgestel..


14 apr 2017

Exposities SKB

In de loop van het jaar exposeren er een aantal regionale kunstenaars in het SKB. In de periode begin maart tot en met begin mei 2017 zijn de werken van een aantal leden van Galerie Wij uit Groenlo te..


Blog icon Blog
Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB
08-03-2017

Online inzicht in uw medische gegevens via Mijn SKB

Vanaf 9 maart 2017 kunnen patiënten van 16 jaar of ouder, inzage krijgen in hun medische gegevens via de beveiligde internetomgeving Mijn SKB. Door met uw DigiD code met sms-functie in te loggen op Mijn SKB, kunt u...

SKB gestart met patiëntenmagazine
02-02-2017

SKB gestart met patiëntenmagazine

SKB is gestart met de uitgifte van een patiëntenmagazine ‘Welkom in het ziekenhuis’. Dinsdagmiddag 31 januari overhandigde zorggroepmanager Bert Bartelink het eerste exemplaar aan één van...

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services
Privacy  |  Disclaimer  |  Sitemap