Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
 • Home
 • Mijn SKB
 • SKBaby
 • Print
 • contact

Bezoek en bezoektijden

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD. 

Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Vanwege het coronavirus hebben we tijdelijk een afwijkende maatregel m.b.t. bezoekers: 

1 bezoeker per patiënt per keer (bij patiënten zonder corona)
Wilt u een patiënt in ons ziekenhuis bezoeken? Patiënten mogen tussen 14.30 uur en 20.00 uur meerdere bezoekers ontvangen, maar wel één bezoeker per bezoekmoment. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers op hetzelfde moment te komen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het tijdstip uitkomt. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand, ook in het bezoekersrestaurant en in de hal en gangen van het SKB. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te druk wordt en we afstand kunnen houden. Komt u toch met twee of meer bezoekers naar het SKB? Betreed dan niet tegelijkertijd het ziekenhuis, maar wissel elkaar af en wacht tussendoor buiten het ziekenhuis of in uw auto.

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassene mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee.
 • Tijdens een poliklinische bevalling mogen er maximaal drie bezoekers aanwezig zijn.
 • Tijdens een klinische bevalling mag er maximaal één bezoeker aanwezig zijn.


Bezoek aan patiënten met (een verdenking van) corona
Patiënten met (een verdenking van) corona mogen bezoek ontvangen. Bij deze patiënten geldt: één bezoeker per dag. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers te komen. Overlegt u van tevoren met de patiënt of contactpersoon van de patiënt of het tijdstip uitkomt.
 

Op deze regel gelden drie uitzonderingen:

 • Bij zwangeren of kraamvrouwen met corona zijn de partner én één bezoeker per dag welkom. Bij vrouwen met corona die één nacht of langer moeten blijven, mogen de eigen kinderen eenmaal per dag onder begeleiding van de partner op bezoek komen.
 • Bij kinderen met corona mogen twee ouders of verzorgers per dag op bezoek komen. Een ouder mag blijven slapen.
 • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Alle afdelingen
De reguliere bezoektijden van het SKB zijn:
- Dagelijks van 14.30 tot 20.00 uur. 
- Zaterdag, zondag en feestdagen een extra bezoek van 10.45 tot 11.30 uur. 

In overleg met de verpleegkundige kan er eventueel afgeweken worden van de bezoektijden.

Afwijkende bezoektijden
De volgende afdelingen kennen afwijkende bezoektijden

Intensive care/ Cardio care
Dagelijks van:
10.45 - 11.30 uur voor de naaste familie
15.30 - 16.30 uur
18.45 - 19.45 uur

Dagbehandelingscentrum (route 7.5) en Dagbehandeling Interne Geneeskunde (DIG) (route 8.4)
Geen bezoek mogelijk

Verpleegafdeling 6.1 en 6.4 (Vrouw-kindeenheid)
Dagelijks van 14.30 tot 20.00 uur.
Zaterdag, zondag en feestdagen een extra bezoek van 10.45 tot 11.30 uur.

Neonatologie en boxen: bezoektijden in overleg
Op de kinderunit en voor de kraamvrouwen is er voor de gezinsleden de gehele dag bezoek mogelijk in overleg met de verpleegkundigen.

Wilt u een familielid, vriend of bekende bezoeken? U bent van harte welkom in het SKB!
Bezoek van familie en vrienden betekent vaak een aangename onderbreking voor de patiënt. Toch kan bezoek erg vermoeiend zijn voor de patiënt. Bijvoorbeeld wanneer iemand net is geopereerd of een onderzoek heeft ondergaan. Ook voor de andere patiënten kan het bezoek belastend zijn. Daarom heeft SKB een aantal algemene bezoekregels opgesteld. Wij verzoeken u zich aan deze regels te houden.

Algemene bezoekregels

 • Onderzoek, behandeling en verpleegkundige zorg gaan altijd voor. Vooral bij bezoek overdag kan het gebeuren dat degene die u wilt bezoeken niet op zijn of haar kamer is. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u met de patiënt of diens directe naasten af te stemmen wanneer een bezoek het beste schikt.
 • Kom met niet meer dan twee personen tegelijk. Overleg met familie en vrienden wie wanneer op bezoek gaat.
 • Houd rekening met de andere patiënten.
 • Bezoek uw familielid/bekende zoveel mogelijk buiten de kamers. Als de patiënt uit bed kan en de afdeling mag verlaten, kunt u bijvoorbeeld plaatsnemen in het restaurant van het ziekenhuis. Indien de patiënt ’s middags een afspraak heeft met een zorgverlener, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut, vragen wij u om op de kamer te blijven.
 • Wilt u bloemen meenemen voor een patiënt? Kies dan voor een boeket van een wat kleiner formaat. In verband met hygiëne maakt het SKB gebruik van kartonnen vazen voor eenmalig gebruik. De kartonnen vazen zijn niet geschikt voor grote boeketten.
 • Het gebruik van een mobiele telefoon kan geluidsoverlast veroorzaken. Wij vragen u daarom of u uw mobiele telefoon zo weinig mogelijk wilt gebruiken tijdens het bezoek.
 • Bij overlast door het bezoek van een andere patiënt, kan een verpleegkundige ondersteuning bieden. Spreekt u ons gerust aan.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services