• Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Webinar over urine- en/of ontlastingverlies na zwangerschap

donderdag 28 januari 2021

Op donderdag 28 januari 2021 organiseren wij een webinar over urine- en ontlastingsverlies na zwangerschap en/of tijdens sporten. Deze informatieavond stond gepland als een reguliere voorlichtingsavond onder de naam ‘SKB Legt uit’. Nu er geen bijeenkomsten mogen plaatsvinden, vindt deze online plaats als webinar. Het webinar duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis. 

 
 
 

Inhoud van het webinar
Een zwangerschap en bevalling hebben veel impact op de bekkenbodem. Dit kan ervoor zorgen dat een vrouw kort na een bevalling maar ook jaren later op bepaalde momenten urine of ontlasting verliest, bijvoorbeeld tijdens het sporten en/of tijdens intieme momenten. Ongewenst verlies van urine of ontlasting is geen ongemak ‘dat erbij hoort’. Vaak kan er iets aan gedaan worden. Tijdens de informatieavond vertelt gynaecoloog Mark van de Gaast over bekkenbodemproblemen die kunnen ontstaan na een zwangerschap en wat hieraan te doen is. Daarna geeft bekkenfysiotherapeut Elles Zents van praktijk VersGras praktische adviezen ten aanzien van klachten na de bevalling. Zoals tips bij urine- of ontlastingsverlies tijdens sporten, seksualiteit en andere activiteiten. Tot slot vertelt continentieverpleegkundige Nancy Berentsen over hulpmiddelen bij urine- of ontlastingsverlies en de vergoedingen door de zorgverzekering. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het (anoniem) stellen van vragen. 

Aanmelden
Wilt u meedoen aan deze webinar? Meld u dan uiterlijk 27 januari aan via deze link: aanmelden voor dit webinar.
Let op:
er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Als aanmelden niet meer mogelijk is, kunnen wij u op de reservelijst plaatsen. Wilt u dat? Stuur dan een mail naar communicatie@skbwinterswijk.nl. Iedereen op de reservelijst krijgt een aantal dagen na het webinar een link naar de opname van het webinar. 
 
Het webinar wordt gegeven via de applicatie Zoom. Als u zich aanmeldt, ontvangt u meer informatie over het volgen van het webinar via Zoom. 
 
Heeft u vragen?
Neem dan contact op met de afdeling Marketing en Communicatie, via communicatie@skbwinterswijk.nl of telefonisch via 0543 54 43 10. 
 
 
 
 
Het evenement Webinar over urine- en/of ontlastingverlies na zwangerschap vindt plaats op:
Van: donderdag 28 januari 2021 19:30
Tot: donderdag 28 januari 2021 21:00

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services