Goede Zorg Proef Je: de Week zonder Vlees bij het SKB
Laat je verrassen!
Van maandag 24 november tot en met vrijdag 28 november is het de landelijke Week van Goede Zorg Proef Je. In het SKB is het deze week daarom de Week zonder Vlees. We bieden zoals altijd een gevarieerd en gezond aanbod voor zowel collega's als patiënten en bezoekers, maar wel de hele week zonder vlees. Waarom? We hopen iedereen nieuwsgierig te maken en te laten zien én proeven dat vlees niet altijd nodig is. En dat een vegetarische versie of vleesvervanger soms zelfs nóg lekkerder is. Dus laat u verrassen!
Voeding bij het SKB
De afgelopen jaren heeft het SKB veel veranderd op het gebied van voeding. Zo heeft het bezoekersrestaurant een saladebar gekregen, waarmee je zelf je salade samenstelt. Er is afscheid genomen van de kant-en-klare salades. De collega's van de Catering maken alles zelf, zoals dagelijks gegrilde groenten. Bovendien zijn we overgestapt naar volkorenproducten, zoals brood en pasta. Ook de daghap is gezonder gemaakt door volkoren producten te gebruiken, een vetarme versie te kiezen of te kiezen voor plantaardige eiwitten.
De patiëntencatering, voor patiënten die zijn opgenomen op een verpleegafdeling, heeft maaltijden die voldoen aan de eisen van Goede Zorg Proef Je: minimaal 20 gram eiwitten, vezelrijk en maximaal 2 gram zout.
Goede Zorg Proef Je
Het SKB is aangesloten bij Goede Zorg Proef Je, een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg. Alliantie Voeding in de Zorg heeft als doel een gezond voedingsaanbod in ziekenhuizen en zorginstellingen: voor patiënt, bezoeker én medewerker.
