A A A

Even voorstellen: Cliëntenraad

Jim Boester (voorzitter)

Mijn naam is Jim Boester. Wij wonen nu ruim 17 jaar met veel plezier in onze boerderij in het buitengebied van Eibergen. Ik heb ruim 47 jaar internationale management en directie functies gehad in de meubelbranche bij onder andere Lundia en Bruynzeel. Op dit moment ben ik voorzitter van het Verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds Meubel en Pensioenfonds Wonen. Een soort van 'cliëntenraad functie' met als belangrijkste doel het behartigen en verdedigen van de belangen van de aangesloten cliënten. Net als bij het SKB eigenlijk. Ik wil graag mijn kennis en ervaring inzetten om de cliëntenbelangen van het ziekenhuis zo goed als mogelijk te behartigen en waar nodig te verdedigen. Er gebeurt momenteel veel in en om het ziekenhuis en het is van het allergrootste belang dat er een partij is die voor uw belangen staat!

Raymund Roos (plaatsvervangend voorzitter)

Mijn naam is Raymund Roos. Wij zijn vijf jaar geleden naar Winterswijk verhuisd, waar wij met heel veel plezier in het buitengebied wonen. Ik ben hoogleraar Neurologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) te Leiden. Eind 2018 ben ik met de patiëntenzorg gestopt en heb officieel afscheid genomen. Wel ben ik in Leiden nog steeds verbonden aan de afdeling Neurologie om enkele jonge onderzoekers te begeleiden.

In de afgelopen 40 jaar ben ik actief geweest in de patiëntenzorg, het onderwijs, onderzoek en organisatie. Niet alleen in het LUMC, maar ook nationaal en internationaal. Nu ik hier woon wil ik graag mijn ervaring inzetten in de Cliëntenraad voor dit mooie ziekenhuis in Winterswijk.

Joanne Ellenkamp (secretaris)

Ik ben Joanne Ellenkamp, 61 jaar en woon sinds 3 jaar in Ratum. De Achterhoek is een geliefde plek voor mij, zowel mijn vader als moeder komen hier vandaan. Nu mag ik hier wonen. De afgelopen 30 jaar woonde ik in Rotterdam. Mijn carrière is ooit begonnen als verpleegkundige in, zoals dat destijds heette, het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Na verdere studie heb ik diverse directie- en bestuurlijke functies gehad op het gebied van politiek, zorg, maatschappelijke dienstverlening en anti-discriminatie beleid. Ik zeg altijd: Rotterdam zit in mijn hart maar hier, in de Achterhoek, komt mijn ziel thuis. 

Ik leef met kanker en ben daardoor een frequent bezoeker van het ziekenhuis. Ik ben over het algemeen heel tevreden over de zorg. In de Cliëntenraad wil ik graag een steentje bijdragen aan dit ziekenhuis, de kwaliteit van de zorg, de toekomst en het kleinschalige karakter

Johan Winkelhorst

Johan Winkelhorst (65 jaar) geboren en getogen in Winterswijk. Voor mijn werk als journalist heb ik in veel steden in Nederland gewoond, waaronder Groenlo, Arnhem, Doetinchem, Rotterdam en Leeuwarden. Als verslaggever, eindredacteur, hoofdredactie en hoofdredacteur bij onder meer Dagblad Tubantia, Omroep Gelderland, Radio London, het ANP en Elsevier. Bij meerdere organisaties heb ik geschreven over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. De zorg in Winterswijk volg ik al sinds ik werkte bij Dagblad Tubantia. De afgelopen jaren heb ik mij toegelegd op het schrijven van boeken. Vooral thrillers, politieke thrillers en drama. Ook heb ik een tijd gewerkt als hoofd communicatie bij vakbond de Unie, werkte ik enige tijd als freelancer en gaf ik lezingen. Meerdere jaren was ik actief als lid van het dagelijks bestuur van de Museum Verenging in Winterswijk. Niet verrassend is dat mijn hobby’s te maken hebben met kunst en cultuur en daarnaast sport.

René Beunk

Mijn naam is René Beunk, woon in Neede en ben een echte Achterhoeker. In de basis ben ik verpleegkundige (A en B). Verder heb ik in diverse leidinggevende/management functies gewerkt in diverse takken van de zorg. Nu de laatste ruim 20 jaar, ben ik actief in de medische hulpmiddelen industrie. Ik heb diverse ervaringen opgedaan in medezeggenschap, zoals ondernemingsraad maar ook als aanspreekpunt voor een Cliëntenraad. Leuk om nu aan de 'andere kant van de tafel' te zitten.

Naast het werk vind ik het voor mezelf belangrijk me ook vrijwillig, sociaal/maatschappelijk in te zetten. Vanuit mijn passie voor de zorg spreekt lid zijn van de Cliëntenraad mij bijzonder aan; uitdagend, zinvol maar zeker ook prettig om te doen. Ik hoop zo een bijdrage te leveren aan het cliëntenbelang, de zorgkwaliteit en welzijn van het ziekenhuis. 

Jopie van Rossum

Voor diegene die mij niet kennen, ik ben Jopie van Rossum. Eén van de nieuwe leden van de Cliëntenraad. Na meer dan 36 jaar in het SKB te hebben gewerkt moest ik helaas afhaken omdat ik werd afgekeurd. Daarom ben ik super blij dat ik nu weer iets voor het SKB mag betekenen. Ik was hier vele jaren receptioniste/ telefoniste. Het is dus heel goed mogelijk dat u mij in het SKB ooit eens bent tegen gekomen. Destijds heb ik 13 jaar in de Ondernemingsraad mee gedraaid en ook daar door veel geleerd over deze organisatie. Al deze kennis kan ik nu goed gebruiken bij mijn functie als lid van de Cliëntenraad. Als patiënt bezoek ik regelmatig het SKB. Daardoor weet ik ook hoe het is om aan de andere kant te staan. In de Ondernemingsraad kwam ik op voor de belangen van het personeel en nu mag ik opkomen voor de belangen van de patiënten en bezoekers van het SKB. Deze functie ga ik met veel plezier vervullen, want dit ziekenhuis is 'mijn ziekenhuis' waar ik mij altijd prettig en thuis heb gevoeld. Mijn streven is, dat de patiënten en bezoekers van het SKB dit eveneens zo ervaren.

john-doe-grijs.jpg


Wordt u het nieuwe lid van de Cliëntenraad SKB?

Heeft u de ambitie om onze patiënten en hun naasten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen als lid van de Cliëntenraad en zo uw bijdrage te leveren aan het verder verbeteren van het SKB? Binnenkort verschijnt er een vacature op onze website voor de werving van een nieuw lid voor de Cliëntenraad SKB!

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij