Ga direct naar inhoud

Even voorstellen: Cliëntenraad

René Beunk

Mijn naam is René Beunk, woon in Neede en ben een echte Achterhoeker. In de basis ben ik verpleegkundige (A en B). Verder heb ik in diverse leidinggevende/management functies gewerkt in diverse takken van de zorg. Nu de laatste ruim 20 jaar, ben ik actief in de medische hulpmiddelen industrie. Ik heb diverse ervaringen opgedaan in medezeggenschap, zoals ondernemingsraad maar ook als aanspreekpunt voor een Cliëntenraad. Leuk om nu aan de 'andere kant van de tafel' te zitten.

Naast het werk vind ik het voor mezelf belangrijk me ook vrijwillig, sociaal/maatschappelijk in te zetten. Vanuit mijn passie voor de zorg spreekt lid zijn van de Cliëntenraad mij bijzonder aan; uitdagend, zinvol maar zeker ook prettig om te doen. Ik hoop zo een bijdrage te leveren aan het cliëntenbelang, de zorgkwaliteit en welzijn van het ziekenhuis. 

Jopie van Rossum

Voor diegene die mij niet kennen, ik ben Jopie van Rossum. Eén van de nieuwe leden van de Cliëntenraad. Na meer dan 36 jaar in het SKB te hebben gewerkt moest ik helaas afhaken omdat ik werd afgekeurd. Daarom ben ik super blij dat ik nu weer iets voor het SKB mag betekenen. Ik was hier vele jaren receptioniste/ telefoniste. Het is dus heel goed mogelijk dat u mij in het SKB ooit eens bent tegen gekomen. Destijds heb ik 13 jaar in de Ondernemingsraad mee gedraaid en ook daar door veel geleerd over deze organisatie. Al deze kennis kan ik nu goed gebruiken bij mijn functie als lid van de Cliëntenraad. Als patiënt bezoek ik regelmatig het SKB. Daardoor weet ik ook hoe het is om aan de andere kant te staan. In de Ondernemingsraad kwam ik op voor de belangen van het personeel en nu mag ik opkomen voor de belangen van de patiënten en bezoekers van het SKB. Deze functie ga ik met veel plezier vervullen, want dit ziekenhuis is 'mijn ziekenhuis' waar ik mij altijd prettig en thuis heb gevoeld. Mijn streven is, dat de patiënten en bezoekers van het SKB dit eveneens zo ervaren.

Gerdien Sigger 

Mijn naam is Gerdien Sigger. Ik ben 63 jaar en woon samen met mijn man in het mooie Geesteren. Samen hebben wij vier kinderen. Ik ben geboren in Zutphen en heb een groot deel van mijn leven in Oost-Nederland gewoond. Sinds augustus 2021 ben ik lid van de Cliëntenraad. In mijn werkzame leven heb ik verschillende functies gehad in de publieke sector, o.a. hoofd personeelszaken in een ziekenhuis. Ook werkt een aantal directe familieleden in een ziekenhuis. Gezondheid is één van de belangrijkste aspecten in iemands leven. Het is daarom goed dat er steeds meer aandacht is voor het belang van de patiënt, welke behandeling past het best bij zijn of haar leven. Het gesprek daarover is in mijn ogen cruciaal. De gezondheidszorg in het algemeen staat voor grote uitdagingen, daarom is het goed dat ook de patiënt zich vertegenwoordigd weet. Ik hoop met mijn opgedane kennis en ervaringen het cliëntenbelang goed te kunnen vertegenwoordigen in de toekomstige plannen van het SKB. 

Sanne Bruntink

Ik ben Sanne Bruntink, 23 jaar. Ik heb bijna mijn opleiding management voor de zorg afgerond. Daarnaast ben ik veel te vinden in de turnhal als trainster en ben ik actief bij de Winterswijkse Uitdaging met het vrijwilligerswerk in Winterswijk. In de cliëntenraad wil ik graag bijdragen aan de toekomstige zorg en het belang van de patiënten daarin. Patiëntervaringen zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkelingen in de zorg. Ik vind het dan ook belangrijk dat patiënten mee kunnen praten over de ontwikkelingen in de zorg. Met de rest van de cliëntenraad hoop ik hier aan bij te kunnen dragen.

Direct naar