Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Basaalcelcarcinoom

Inleiding
Huidkanker is een veel voorkomende kankersoort in Nederland, zowel bij mannen als vrouwen. De meest voorkomende huidkankersoorten zijn het basaalcelcarcinoom, het plaveiselcelcarcinoom en het melanoom. Oorzaken van huidkanker kunnen zijn: zonlicht, bestraling en erfelijke aanleg.

In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) kunt u terecht voor onderzoek en behandeling van huidkanker. In het SKB zijn vier dermatologen werkzaam. Het SKB beschikt over een dermatologische dagbehandeling waar de behandeling van patiënten plaats vindt met zogenoemde fotodynamische therapie.

Basaalcelcarcinoom
Basaalcelcarcinomen worden vaak waargenomen op door zon beschenen huiddelen, zoals het gezicht, de oren, de hals en de nek. Het basaalcelcarcinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Het ontstaat in de opperhuid. Het basaalcelcarcinoom groeit erg langzaam en blijft lokaal.  Daardoor komen uitzaaiingen vrijwel nooit voor.

Contact
Heeft u vragen, aarzel dan niet om deze te stellen. U kunt hiervoor dagelijks contact opnemen met de polikliniek Dermatologie via 0543 - 54 41 36. Volg route 2.4 om bij de poli Dermatologie te komen.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek
In het SKB wordt deelgenomen aan landelijke en Europese onderzoeken, waarvoor u in aanmerking zou kunnen komen. De specialist zal dit met u bespreken indien dit op u van toepassing is.

Lees meer informatie over:

 

Specialismen

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services