Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
  • Home
  • Mijn SKB
  • SKBaby
  • Print
  • contact

Baarmoederhalskanker

Route 4.7 (Gynaecologie)
Telefoonnummer 0543 - 54 46 50

Baarmoederhalskanker is een kwaadaardige zwelling van de ‘bekleding’ van de baarmoederhals en/ of het baarmoederhalskanaal. Deze vorm van kanker komt voornamelijk voor bij vrouwen vanaf 30 jaar. De meeste vrouwen die baarmoederhalskanker krijgen, zijn rond de vijftig jaar.
In het voorstadium van baarmoederhalskanker is er meestal geen sprake van klachten. Daarom worden vrouwen tussen de 30 en 60 jaar om de vijf jaar opgeroepen voor een screening. Daarbij wordt een uitstrijkje van de baarmoederhals gemaakt en onderzocht.

Contact
Heeft u vragen of behoefte aan een gesprek? Wilt u een afspraak maken voor ons spreekuur? Laat het ons weten. De secretaresse van de poli Gynaecologie is iedere werkdag te bereiken via het telefoonnummer 0543 - 54 46 50.

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek
In het SKB wordt deelgenomen aan landelijke en Europese onderzoeken, HOVON en EORTC studies, waarvoor u in aanmerking zou kunnen komen. De specialist zal dit met u bespreken indien dit op u van toepassing is. Voor meer informatie: www.hovon.nl en www.eortc.org.

Lees meer over:

 

Specialismen

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services