Dit is een Santiz ziekenhuis   ●   Samen voor een vitale Achterhoek: Santiz
 • Home
 • Mijn SKB
 • SKBaby
 • Print
 • contact

Over het coronavirus

Over het coronavirus

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix start de normale zorg voor patiënten weer op. We vinden het belangrijk dat dit veilig gebeurt, zowel voor patiënten als medewerkers. Daarom starten we de normale zorg op in kleine, zorgvuldige stappen. Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Lees dan de informatie hieronder die belangrijk is voor uw bezoek.

 
 
 
 
 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Vermoedt u dat u besmet bent met het coronavirus? Neem telefonisch contact op met de polikliniek om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan. Daarnaast kunt u zich laten testen bij de GGD.

Heeft u andere gezondheidsklachten? Maak een afspraak met uw (huis)arts. Wacht niet te lang. Het is belangrijk dat u op tijd naar de dokter gaat.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Gaat u binnenkort naar het SKB? Doe dan eerst de digitale coronacheck. Klik op de groene button:


Naar het SKB tijdens het coronavirus

Klik om af te spelen (tip: zet uw geluid aan!).

Controlepunt

In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix letten wij extra op klachten die kunnen wijzen op het coronavirus. Het ziekenhuis heeft daarom bij de hoofdingang een controlepunt ingericht voor iedere bezoeker van het ziekenhuis. Voordat u het ziekenhuis binnenkomt vragen wij u bij het controlepunt het advies van de vragenlijst (de (digitale) coronacheck) bij de hand te houden. Is het niet gelukt om de coronacheck vooraf in te vullen, dan kan dat alsnog bij het controlepunt.

Als u klachten heeft, maar vooraf geen contact met de polikliniek krijgt, kunt u alsnog naar uw afspraak komen. U krijgt dan bij het controlepunt een mondneusmasker. Dit masker draagt u zolang u in het ziekenhuis verblijft. Als u geen klachten heeft, geeft de medewerker bij het controlepunt aan dat u kunt doorlopen.
 

Afspraak bij de polikliniek

Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw afspraak de digitale coronacheck

Lees daarnaast onderstaande informatie die belangrijk is voor uw afspraak of bezoek.


Controlepunt

Voordat u het ziekenhuis binnenkomt, stelt een medewerker u een aantal vragen om te bepalen welke maatregelen voor u gelden. Kom alstublieft maximaal 10 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis.

Kom alleen naar uw afspraak

Als u een afspraak heeft, vragen we u om alleen te komen en geen begeleider mee te nemen. Als u echt een begeleider nodig heeft, is dat wel toegestaan. U mag dan maximaal 1 begeleider meenemen als hij of zij geen klachten heeft.

Handen desinfecteren

Bij de ingang van het ziekenhuis vindt u handpompen met een desinfectiemiddel. Wij vragen iedereen die het ziekenhuis binnenkomt om hiermee de handen te ontsmetten.

Bij de polikliniek

Meld u maximaal 5 minuten voor uw afspraak bij de balie van de afdeling en neem plaats in de wachtkamer. 

Houd 1,5 meter afstand

Houd zo veel mogelijk rechts en houd overal rekening met 1,5 meter afstand. Ook in de wachtkamer van de polikliniek.

Hygiënemaatregelen

Bij de polikliniek hangen posters met onze hygiënemaatregelen. Wij vragen u dringend om u aan deze maatregelen te houden. Daarnaast vragen wij u om tijdens een onderzoek of behandeling uw gezicht af te draaien van de zorgverlener als dat nodig is.

Bezoekersrestaurant

Ons bezoekersrestaurant is weer open. We hebben uiteraard maatregelen getroffen, zoals een speciale looproute, zodat bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Na uw bezoek aan de polikliniek

Verlaat na uw afspraak direct het ziekenhuis.       

    
Operaties

Aangepast operatieprogramma

De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben ook gevolgen voor het operatieprogramma van ons ziekenhuis. Ons ziekenhuis is genoodzaakt om een aantal niet-spoedeisende operaties uit te stellen. Patiënten waarvan de operatie niet kan doorgaan, ontvangen zo spoedig mogelijk een bericht. Zodra de situatie het toelaat wordt een nieuwe afspraak gepland.     

Uw kind voorbereiden op een operatie

Als uw kind binnenkort wordt geopereerd en opgenomen in ons ziekenhuis, worden jullie eerst uitgenodigd voor het spreekuur van de anesthesist. Normaal gesproken gaat u daarna samen met uw kind naar de medisch pedagogisch zorgverlener (mpz) en een verpleegkundige van de kinder- en jongerenafdeling. U krijgt hier informatie over de operatie of behandeling, de opname en het verloop daarna. Dit heet een preoperatief spreekuur. Vanwege het coronavirus kan het preoperatief spreekuur niet doorgaan.

Bij het spreekuur gebruikt de verpleegkundige of medisch pedagogisch zorgverlener een fotoalbum. Dit fotoalbum staat op onze website zodat u uw kind alsnog kunt voorbereiden op de operatie en het verblijf. De verpleegkundige en medisch pedagogisch zorgverlener bereiden uw kind op de dag van de operatie natuurlijk ook voor op de operatie.  Ze laten materialen zien die tijdens de operatie worden gebruikt en u en uw kind kunnen vragen stellen.

Vermoeden van besmetting

Kom niet onaangekondigd naar de SEH (EHBO) maar bel uw huisarts. 

Op bezoek

Gaat u binnenkort naar het ziekenhuis? Doe dan binnen 24 uur voor uw bezoek de digitale coronacheck.

1 bezoeker per patiënt per keer (bij patiënten zonder corona)

Wilt u een patiënt in ons ziekenhuis bezoeken? Patiënten mogen tussen 14.30 uur en 20.00 uur meerdere bezoekers ontvangen, maar wel één bezoeker per bezoekmoment. Het is niet mogelijk om met twee of meer bezoekers op hetzelfde moment te komen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het tijdstip uitkomt. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand. 

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

 • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassene mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee. 
 • Tijdens een poliklinische bevalling mogen er maximaal drie bezoekers aanwezig zijn.
 • Tijdens een klinische bevalling mag er maximaal één bezoeker aanwezig zijn.

 

Controlepunt

Voordat u het ziekenhuis binnenkomt, stelt een medewerker u een aantal vragen om te bepalen welke maatregelen voor u gelden. Kom alstublieft maximaal 15 minuten voor uw afspraak naar het ziekenhuis.

Geen bezoek aan patiënten met (verdenking van) corona

Patiënten met (verdenking van) corona mogen helaas geen bezoek ontvangen. Wij realiseren ons dat dit een zware maatregel is, maar dit is nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij volgen hiermee het beleid van het RIVM op. Patiënten mogen uiteraard wel contact hebben via telefoon of videobellen. 

Op deze regel gelden drie uitzonderingen: 

 • Bij kraamvrouwen met corona mag de partner op bezoek komen.
 • Bij kinderen met corona mag één ouder per dag op bezoek komen.
 • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.

 

Beeldbellen met opgenomen patiënt met (verdenking op) corona

Het is mogelijk om met corona (verdachte) patiënten, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, te beeldbellen. De patiënt heeft een iPad waar hij/zij gebruik van kan maken. Indien u wilt beeldbellen verloopt dit via de app ‘Jitsi’.

In deze handleiding leest u hoe u ‘Jitsi’ kunt installeren en hoe u deze app kunt gebruiken.

Een medewerker van het ziekenhuis communiceert met u over hoe en wanneer het beeldbellen kan plaatsvinden. Zoek alstublieft niet zelf contact met het ziekenhuis.

Bezoekersrestaurant

Ons bezoekersrestaurant is weer open. We hebben uiteraard maatregelen getroffen, zoals een speciale looproute, zodat bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Bijeenkomsten in het ziekenhuis

Annulering alle bijeenkomsten met patiënten/externen

Alle bijeenkomsten in het ziekenhuis waarbij patiënten en/of externen deelnemen (zoals symposia, voorlichtingsbijeenkomsten, kerkdiensten en vergaderingen), worden in ieder geval tot nader order geannuleerd. Alleen als een bijeenkomst onderdeel is van de behandeling en belangrijk voor de continuïteit van de zorg, kan hierop een uitzondering gemaakt worden. Twijfelt u of een bijeenkomst doorgaat, informeer dan bij de organisator van de bijeenkomst.

Continuïteit van de zorg

Bijeenkomsten die belangrijk zijn voor de continuïteit van de zorg aan een patiënt (bijvoorbeeld ter voorbereiding op een operatie) gaan door, tenzij de specialist anders oordeelt. 

Vragen

Heeft u nog vragen?

 • Bekijk eerst onze veelgestelde vragen.
 • Staat uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of met het algemene nummer 0543 - 54 44 44.
 • Heeft u een algemene vraag over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM. Daar is alle relevante en actuele informatie over het coronavirus te vinden. Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus. Daarnaast is er een landelijk informatienummer 0800-1351.
 
 
 
 
 

‹ Terug

ontwikkeling en realisatie: HPU internet services