Ga direct naar inhoud

Instructiefilms fysiotherapie

Op deze pagina vindt u de volgende instructieflilmpjes:

  • Totale heupprothese
  • Totale knieprothese
  • Kijkoperatie (arthroscopie) knie
  • Kijkoperatie enkel
  • Adviezen na een operatie aan uw rug (bij een rughernia (HNP) en stenose)
  • Ademhalings- en bewegingsoefeningen na een buikoperatie


Totale heupprothese

Voorafgaand aan uw ingreep, woont u een informatiebijeenkomst bij. Een fysiotherapeut, verpleegkundige, anesthesioloog en arts geven u dan informatie over de ingreep en het voor- en natraject. Na uw ingreep, ziet u de instructiefilm op een tablet van het ziekenhuis. Ter voorbereiding of om later nog eens rustig te bekijken, kunt u de video totale heupprothese hier bekijken.

Totale knieprothese

Voorafgaand aan uw ingreep, woont u een informatiebijeenkomst bij. Een fysiotherapeut, verpleegkundige, anesthesioloog en arts geven u dan informatie over de ingreep en het voor- en natraject. Na uw ingreep, ziet u de instructiefilm op een tablet van het ziekenhuis. Ter voorbereiding of om later nog eens rustig te bekijken, kunt u de video totale knieprothese hier bekijken.

Kijkoperatie (arthroscopie) knie

Wanneer u voor een kijkoperatie aan uw knie wordt opgenomen, ziet u na uw ingreep de instructiefilm op een tablet van het ziekenhuis. Als u vragen heeft na het zien van het filmpje, kunt u deze altijd stellen aan de verpleegkundige. Wilt u graag voorafgaand of na de operatie zelf de film bekijken, klik dan hier voor de video kijkoperatie knie.

Kijkoperatie enkel

Wanneer u voor een kijkoperatie aan uw enkel wordt opgenomen, ziet u na uw ingreep de instructiefilm op een tablet van het ziekenhuis. Als u vragen heeft na het zien van het filmpje, kunt u deze altijd stellen aan de verpleegkundige. Wilt u graag voorafgaand of na de operatie zelf de film bekijken, dat kan via: video adviezen na kijkoperatie enkel.

Adviezen na een operatie aan uw rug

Na een operatie aan uw rug (bij een hernia en stenose), gelden er een aantal regels en adviezen die zorgen voor optimaal herstel. Na uw ingreep ziet u deze instructiefilm op een tablet in het ziekenhuis. Als u vragen heeft na het zien van het filmpje, kunt u deze altijd stellen aan de fysiotherapeut. Wilt u graag voorafgaand of na de operatie zelf de film bekijken, dat kan via: video adviezen na een operatie aan uw rug.

Oefeningen na een buikoperatie

Bekijk de video met ademhalings- en bewegingsoefeningen na een buikoperatie

Direct naar