A A A

Wij zoeken nieuwe leden (m/v) voor de Cliëntenraad

Gepubliceerd op: 11 september 2020

Wat doet de Cliëntenraad?

De Cliëntenraad is op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ 2018) door de zorgaanbieder ingesteld en behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cliënten in het verzorgingsgebied van het SKB. De Cliëntenraad is wettelijk bevoegd om zowel gevraagd als ongevraagd advies uit te brengen aan de raad van bestuur over de kwaliteit van zorg, veiligheid, privacy en overige cliënt gerelateerde zaken. Met de invoering van de WMCZ 2018 heeft de Cliëntenraad op onderdelen instemmingsrecht. De Cliëntenraad bestaat uit minimaal vijf en maximaal zeven leden en vergadert eenmaal per maand. Daarnaast hebben leden portefeuilles en zijn vertegenwoordigd in diverse werk-/overleggroepen. De portefeuilles bestaan uit de volgende onderdelen: (1) kwaliteit van zorg, (2) innovatie van zorg, (3) dienstverlening, (4) communicatie en (5) langere termijnstrategie, beleid en financiën. Leden van de Cliëntenraad zijn niet beroepsmatig bij de ziekenhuizen betrokken. Het lidmaatschap is op vrijwillige (doch niet vrijblijvende) basis. Tijdsindicatie voor de werkzaamheden is ca. 10-16 uur per maand. De Cliëntenraad streeft naar streeft naar evenredige vertegenwoordiging (m/v, leeftijd etc.).

Wat verwachten wij van jou?

 • Je beschikt over professionele en/of ervaringsdeskundigheid in de ziekenhuiszorg
 • Je kunt vanuit het algemeen patiënten perspectief zaken inschatten en behartigen
 • Je bent in staat beleidsstukken te lezen en een mening te vormen
 • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent in staat om in teamverband te werken
 • Je kunt naast de reguliere vergaderingen ook incidenteel overdag beschikbaar zijn
 • Je bent bekend met het SKB en woonachtig in het verzorgingsgebied (Borculo, Ruurlo, Eibergen, Neede, Groenlo, Winterswijk, Aalten, Lichtenvoorde en Dinxperlo)

 
Wat biedt het jou?

 • De mogelijkheid om ontwikkelingen in het SKB van nabij te volgen
 • De mogelijkheid om hierop invloed uit te oefenen met als streven het verbeteren van de positie van de cliënten
 • Je maakt deel uit van een voortvarend team waarin zorg gerelateerde maatschappelijk interessante onderwerpen worden behandeld
 • Je ontvangt een (beperkte) vacatievergoeding


Wil je meer informatie over de functie?

Bel of mail dan met het Bestuurssecretariaat SKB, bereikbaar via bestuurssecretariaat@skbwinterswijk.nl of via 0543-544407.

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden? Stuur je brief en cv dan voor 28 september 2020 per mail naar bestuurssecretariaat@skbwinterswijk.nl  of per post naar het Streekziekenhuis Koningin Beatri, ovv vacature Cliëntenraad, Postbus 9005, 7001 GG Winterswijk, ter attentie van het Bestuurssecretariaat. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 41. Als onderdeel van de procedure moet een positieve Verklaring omtrent Gedrag (VOG) overlegd worden.

Samen voor goede zorg in de Achterhoek

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is een gastvrij en betrokken ziekenhuis. Wij zijn een grote werkgever in de regio Achterhoek. Bijna 1.100 medewerkers en 80 medisch specialisten werken in ons ziekenhuis in de directe zorg en ondersteunende afdelingen. Dagelijks worden moderne diagnostiek en behandelmethoden gecombineerd met aandacht voor de patiënt. Wij vinden goede zorg belangrijk en werken er elke dag aan om dit te verbeteren. Naast onze medewerkers en medisch specialisten zet een groot aantal vrijwilligers zich dag in dag uit met veel enthousiasme in voor onze patiënten en bezoekers.

 
 

 

 
 
 
Direct naar
Goed, veilig & gastvrij