A A A

Versoepeling bezoekersregeling

Gepubliceerd op: 22 juli 2020

Bezoek aan patiënten
Patiënten mogen tussen 14.30 uur en 20.00 uur weer meerdere bezoekers ontvangen, maar wel één bezoeker per bezoekmoment. Het is helaas nog niet mogelijk om met twee of meer bezoekers op hetzelfde moment te komen. Overleg voordat u op bezoek komt met de patiënt of de contactpersoon van de patiënt of het tijdstip uitkomt. Houd tijdens uw bezoek altijd 1,5 meter afstand, ook in het bezoekersrestaurant en in de hal en gangen van het SKB. Zo zorgen we er samen voor dat het niet te druk wordt en we afstand kunnen houden. Komt u toch met twee of meer bezoekers naar het SKB? Betreed dan niet tegelijkertijd het ziekenhuis, maar wissel elkaar af en wacht tussendoor buiten het ziekenhuis of in uw auto.

Op deze regel gelden een aantal uitzonderingen:

  • Kinderen jonger dan 18 jaar mogen met een volwassen familielid of kennis mee op bezoek. Per bezoek mag er één kind mee.
  • Tijdens een poliklinische bevalling mogen maximaal drie bezoekers aanwezig zijn.
  • Tijdens een klinische bevalling mag maximaal één bezoeker aanwezig zijn.
     

Bezoek aan patiënten met (een verdenking van) corona

Patiënten met (een verdenking van) corona mogen weer bezoek ontvangen. Bij deze patiënten geldt: één bezoeker per dag. Het is niet mogelijk dat er twee of meer bezoekers op hetzelfde moment komen. Overlegt u van tevoren met de patiënt of contactpersoon van de patiënt of het tijdstip uitkomt.

Op deze regel gelden drie uitzonderingen:

  • Bij zwangeren of kraamvrouwen met corona zijn de partner én één bezoeker per dag welkom. Bij vrouwen met corona die één nacht of langer moeten blijven, mogen de eigen kinderen eenmaal per dag onder begeleiding van de partner op bezoek komen.
  • Bij kinderen met corona mogen twee ouders of verzorgers per dag op bezoek komen. Een ouder mag blijven slapen.
  • Terminale patiënten met corona mogen maximaal vijf bezoekers ontvangen. Niet meer dan drie bezoekers mogen tegelijk naar binnen. De eerste contactpersoon van de patiënt bepaalt welke vijf mensen dit zijn.
     

Bekijk op de Corona informatiepagina welke andere maatregelen het SKB treft tegen een verdere verspreiding van het coronavirus.

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij