A A A

Maak kennis met co-assistent Daphne Gierkink

Mijn naam is Daphne Gierkink. Ik studeer Geneeskunde in Nijmegen en in december heb ik mijn coschap Neurologie gelopen in het SKB. Het SKB is geen onbekend terrein voor mij. Acht jaar geleden tijdens de zomervakantie ben ik voor het eerst werkzaam geweest op de beddencentrale en in de avondschoonmaak op de OK. Verder heb ik als zorg- en voedingsassistent op alle verpleegafdelingen in het ziekenhuis gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar als vaste weekend- en vakantiekracht op de afdeling Neurologie, Longgeneeskunde en Cardiologie (C1). Verder heb ik in mijn tussenjaar ook nog als gastvrouw op de dagbehandeling gewerkt. Door deze verschillende functies heb ik ervaren hoe er wordt samengewerkt binnen het SKB en hoe belangrijk élke medewerker is om de beste zorg voor de patiënten te kunnen leveren.

Ik vond het dan ook extra leuk dat ik voor mijn coschap Neurologie weer terecht kon in het, voor mij vertrouwde, SKB. Het voelde direct als vanouds en het was erg leuk om weer samen te mogen werken met mijn oud-collega’s. In het SKB zijn er, in tegenstelling tot andere ziekenhuizen, geen arts-assistenten. Dit heeft als voordeel dat je als co-assistent veel patiënten zelf mag zien en beoordelen. In totaal duurde de coschap vier weken. De eerste twee weken waren mijn poliweken. In deze weken zag ik, eerst zelfstandig en aansluitend samen met een neuroloog, elke dag vier patiënten die voor het eerst een afspraak op de poli Neurologie hadden. De laatste twee weken liep ik mijn coschap op de verpleegafdeling C1 en de Spoedeisende Hulp (SEH). Op de SEH kreeg ik vaak de vrijheid om eerst zelf naar een patiënt toe te gaan. Op een later moment dacht ik dan samen met de specialist en de artsen op de SEH na over de diagnose en maakten we samen het behandelplan.

Ik voelde me als co-assistent erg welkom, heb veel geleerd en ben erg fijn begeleid. De bereidheid van alle medewerkers om uitleg te geven en de gemoedelijke sfeer zijn voor mij de dingen waarin het SKB uitblinkt. Ik wil het team Neurologie, de patiënten en alle andere medewerkers hartelijk bedanken voor de leerzame tijd en ik hoop dat ik nog meer coschappen mag lopen in het SKB!

maak-kennis-met-co-assistent-daphne-gierkink.jpg
Direct naar
Goed, veilig & gastvrij