Ga direct naar inhoud

Kennismaken met de Stichting Vrienden SKB

Gepubliceerd op: 03 augustus 2022

De Stichting Vrienden SKB bestaat al sinds 25 mei 2004 en werd opgericht om het verblijf van patiënten en bezoekers in ons ziekenhuis aangenamer te maken. Met behulp van donaties kan de stichting projecten financieren die net dat beetje extra bieden. Voorzitter Wim Aalderink en secretaris Annemiek Joldersma vertellen over de stichting en de projecten.

Bestuursleden met een groot netwerk

Oud wethouder en voormalig rayondirecteur bij ABN AMRO Wim Aalderink is sinds 2020 voorzitter van de Stichting Vrienden SKB. “In dat jaar belandde ik met klachten op de Spoedeisende Hulp in het SKB. Ik had me voorgenomen om het een tijd rustig aan te doen, maar toen ik een paar maanden later werd gevraagd als voorzitter van de Stichting Vrienden SKB, heb ik toch gelijk ‘ja’ gezegd. Net zoals de andere bestuursleden heb ik een groot netwerk waar ik een beroep op kan doen voor sponsoring.” Ook Annemiek Joldersma, sinds vijf jaar secretaris bij de Stichting Vrienden SKB, heeft een groot netwerk mede dankzij de rally’s die ze organiseert. “Het is mooi op deze manier iets te kunnen betekenen voor patiënten en bezoekers.”

Net dat beetje extra

Sinds de oprichting heeft de stichting al veel projecten mogelijk gemaakt met behulp van sponsoren. “Bijvoorbeeld de babycam op de afdeling Neonatologie. Dankzij de babycam kunnen ouders op afstand via een beveiligde verbinding naar hun kindje in het SKB kijken. Fijn voor die momenten waarop ze even niet in het ziekenhuis zijn”, vertelt Wim. 

Een ander voorbeeld is het beweegplein op de eerste verdieping. Met behulp van verschillende apparaten kunnen patiënten beter in beweging blijven en oefenen onder begeleiding van een fysiotherapeut. In een echte auto kunnen ze bijvoorbeeld oefenen met in- en uitstappen. Dit lijkt een eenvoudige beweging, maar voor sommige patiënten kan dit lastig zijn. Door te oefenen krijgen ze meer zelfvertrouwen. 

“We maken projecten mogelijk die voor een glimlach of extra comfort zorgen”

De Stichting Vrienden SKB heeft ook de golfkar mogelijk gemaakt. Dankzij deze kar kunnen de vrijwilligers van de gastenservice, patiënten en bezoekers die minder mobiel zijn naar de juiste afdeling brengen. Patiënten die slecht ter been zijn of met een verminderd zicht, maken dankbaar gebruik van deze service.

Word ook vriend van het SKB

“De stichting is volledig afhankelijk van sponsoren. Dankzij hen kunnen we patiënten en bezoekers van het SKB wat extra’s bieden. Daarom is alle steun voor de stichting natuurlijk van harte welkom. Grote of kleine bedragen, eenmalig of structureel, alles is mogelijk”, vertelt Annemiek. De Stichting Vrienden SKB heeft een ANBI status. Daardoor is een structurele schenking ook fiscaal aantrekkelijk. De stichting is daarnaast ook altijd op zoek naar sponsoring door bedrijven, sportclubs of andere organisaties die het SKB of specifieke projecten een warm hart toedragen. “Er is zelfs een mogelijkheid om de Stichting Vrienden SKB op te laten nemen in het testament. Het is iedere keer weer heel bijzonder en ontroerend dat mensen op die manier hun waardering voor de zorg in het SKB laten blijken.”

Wilt u ook vriend worden van het SKB? Meer informatie vindt u op www.vriendenskb.nl.  

Direct naar