A A A

Jeltje Schraverus nieuwe interim voorzitter Raad van Bestuur Santiz

Gepubliceerd op: 12 juni 2020

PERSBERICHT

Jeltje Schraverus nieuwe interim voorzitter Raad van Bestuur Santiz

12 juni 2020

De Raad van Toezicht heeft Jeltje Schraverus benoemd tot de nieuwe interim bestuursvoorzitter bij Santiz. Jeltje Schraverus start op 1 juli a.s.

Jeltje Schraverus zal zich met name gaan richten op het aansturen van het aangekondigde ontvlechtingsonderzoek van de Achterhoekse ziekenhuizen en vervolgens, uitgaande van ontvlechting, het begeleiden van het ontvlechtingsproces. Verder wordt zij voorzitter van de Raad van Bestuur, die verder bestaat uit Bijar Altalabani (portefeuillehouder SKB) en Erwin Bomers (portefeuillehouder SZ).

"In deze fase is het voor Santiz van groot belang om een (interim) voorzitter te hebben met een brede bestuurlijke ervaring in complexe omgevingen", aldus Anne Flierman, voorzitter Raad van Toezicht. Jeltje Schraverus is op dit moment bestuurder bij zorginstelling de Noorderbrug. Daarvoor is zij onder meer voorzitter Raad van Bestuur geweest bij Magentazorg, het Flevoziekenhuis en het Waterlandziekenhuis.
Ook gaf zij voorheen leiding aan de health care groep van PwC. Flierman vult aan: "Schraverus combineert voornoemde ervaring met een sterk verbindend vermogen. Haar kerncompetenties en persoonskenmerken waren doorslaggevend in de keuze voor Jeltje Schraverus."

De Raad van Toezicht heeft er het volste vertrouwen in dat met de komst van Jeltje Schraverus verder gewerkt kan worden aan het herstel van de verhoudingen binnen Santiz en het realiseren van een goede toekomst voor de beide ziekenhuizen.

 

 

 
 
 
 
 
Direct naar
Goed, veilig & gastvrij