A A A

Inspiratiesessies over de toekomst van de zorg

Als zelfstandig SKB werken we op dit moment aan een nieuw Toekomstplan. Dit plan geeft inzicht in wat voor ziekenhuis we willen zijn, hoe wij duurzaam bijdragen aan de zorg voor en de gezondheid van de Oost Achterhoekers en welke keuzes we daarvoor moeten maken. Hiervoor halen we zowel intern als bij onze (zorg)partners input op. Daarnaast organiseren wij in het kader van het Toekomstplan online inspiratiesessies.

We zijn er trots op om als SKB diverse topexperts te verwelkomen op ons virtuele podium. Zij vertellen over hun vakgebied en de ontwikkelingen die voor ons als ziekenhuis en zorgprofessionals interessant zijn. Met dit programma hebben we echt wat moois te bieden. Graag geven we ook u als onze partner de gelegenheid om aan de online inspiratiesessies deel te nemen.

Praktische informatie

De afgelopen weken organiseerden wij elke woensdag van 16.30 – 17.30 uur een online inspiratiesessie. Hieronder vindt u een overzicht van alle inspiratiesessies en kunt u de isnpiratiesessies ook terugkijken.

Programma en terugkijken

yvonne-snel-2.jpg

Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie | Woensdag 3 februari – 16.30 uur
Yvonne Snel, directeur van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen, waarvan ook SKB lid is, praat ons bij hoe van ziekenhuis een gezondheidsorganisatie te worden. Hoe dit gerealiseerd kan worden met behulp van een innovatieve, integrale aanpak die de patiënt echt centraal stelt. 

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Van ziekenhuis naar gezondheidsorganisatie’

Documenten:

Hoe maakt eHealth zorg toegankelijker en beter? | Woensdag 10 februari – 16.30 uur
Daan Dohmen, hoogleraar Digitale transformatie in de zorg, oprichter van Luscii healthcare (eHealth app in zeven landen) en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Daan is expert op het gebied van de eHealth en neemt ons mee hoe dat kan worden ingezet om de zorg toegankelijker, beter, vriendelijker en effectiever te maken.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Hoe maakt eHealth zorg toegankelijker en beter?’

machteld-huber.jpg

Positieve Gezondheid | Woensdag 17 februari – 16.30 uur
Machteld Huber, arts en oprichter van het Instituut voor Positieve Gezondheid. Machteld is de grondlegger van het concept Positieve Gezondheid, waarin niet de aandoening van mensen centraal staat, maar hun wensen en mogelijkheden op fysiek, sociaal en emotioneel vlak. Machteld gaat in op de betekenis van dit concept voor de zorg- en behandelrelaties binnen een ziekenhuis.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Positieve Gezondheid’ 

heuvel-jaap-van-den-uva-website.jpg

Het ziekenhuis van morgen | Woensdag 24 februari – 16.30 uur
Jaap van den Heuvel, arts, hoogleraar Management van de gezondheidszorg en voormalig zorgbestuurder. Jaap deelt met ons zijn visie op het ziekenhuis van morgen. Welke rol heeft het ziekenhuis nog in de regio te vervullen, welke speerpunten kies je en hoe blijft een streekziekenhuis relevant en gezond.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Het ziekenhuis van morgen’ (webinar start bij 2:32 minuten)

Trends in medische technologie | Woensdag 3 maart – 16.30 uur Jan Kimpen, chief medical officer Philips NV en voormalig arts en CEO van het UMC Utrecht. Bij Philips geeft Jan leiding aan een wereldwijd team van artsen en medische PhDs die werken aan strategie, innovatie en partnerships. Jan spreekt over de laatste trends in medische technologie en (digitale) innovaties en hun invloed op de toekomstige behandel- en zorgprocessen.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Trends in medische technologie’

marjolein-ten-hoonte.jpg

Hoe kunnen we omgaan met knelpunten in de arbeidsmarkt? | Woensdag 10 maart – 16.30 uur
Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt en MVO bij Randstad en lid van de ministeriële commissie Werken in de Zorg. Deze commissie helpt personeelstekorten in de zorg aan te pakken door regionale actieplannen daarvoor te stimuleren en monitoren. Marjolein deelt met ons haar ervaring hoe met knelpunten in de arbeidsmarkt om te gaan.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Hoe kunnen we omgaan met knelpunten in de arbeidsmarkt?’

henk-hilderink-rivm-1.jpg

Welke impact heeft vergrijzing op onze gezondheid en zorg? | Woensdag 17 maart – 16.30 uur
Henk Hilderink, projectleider Toekomstverkenningen bij het RIVM. Henk is erkend expert op het gebied van vergrijzing en de impact die dat heeft op onze gezondheid en zorg. Voor ons gaat Henk in op het vraagstuk welke impact ontwikkelingen zoals vergrijzing gaan hebben voor het ziekenhuis zelf en in zijn relatie met de buitenwereld.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Welke impact heeft vergrijzing op onze gezondheid en zorg?’

janneke-bijgesneden-1.png

Ervaringen en voordelen van juiste zorg op de juiste plek | Woensdag 24 maart – 16.30 uur
Janneke Brink-Daamen is voorzitter raad van bestuur Tergooi. Vanuit de overtuiging dat zorg anders georganiseerd moet worden en gestimuleerd door de bouw van een kleiner nieuw ziekenhuis, is Tergooi druk aan de slag met hun strategie om zorg dichterbij de bewoner te brengen. Dat doen zij samen met de huisartsen, verpleeghuizen, thuiszorg en de verzekeraar. Janneke praat ons bij over hun aanpak, de ervaringen en de voordelen die dit oplevert.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Ervaringen en voordelen van juiste zorg op de juiste plek’ 

josefien-kursten-nza-1.jpg

Toekomst van het Nederlandse zorgstelsel | Woensdag 31 maart – 16.30 uur
Josefien Kursten, directeur Regulering bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Samen met het Zorginstituut Nederland bracht de NAz recent het rapport ‘Samenwerken aan passende zorg: de toekomst is nú’ uit. Met een pleidooi voor nieuwe manieren om de zorg te organiseren en te financieren. Graag horen we wat deze plannen voor het SKB kunnen gaan betekenen.

Bekijk hier de inspiratiesessie ‘Toekomst van het Nederlandse zorgstelsel’ 

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij