Ga direct naar inhoud

Contracten met zorgverzekeraars in 2022

Voor u is het belangrijk om te weten of wij een contract hebben met de zorgverzekeraar van uw keuze. Zo weet u in hoeverre uw behandeling in ons ziekenhuis dit jaar wordt vergoed. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten voor 2022.

Laatst gewijzigd: 14 januari 2022

Wat betekent dit voor u?

Als uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, dan krijgt u uw zorgkosten in ons ziekenhuis vergoed. Behandelingen uit de basiszorgverzekering worden in principe helemaal vergoed behalve uw eigen risico. 

Als uw zorgverzekeraar geen contract heeft met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, dan bestaat er een kans dat u een deel van de zorg zelf moet betalen. In dat geval krijgt u de rekening zelf thuis en kunt u deze indienen bij uw zorgverzekeraar.  

Vragen over vergoedingen

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering staat welke behandelingen worden vergoed en hoe hoog deze vergoeding is. Heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling, neem dan vóór uw afspraak in het ziekenhuis contact op met uw zorgverzekeraar. Algemene informatie over zorgverzekeringen vindt u op de website van de rijksoverheid.

Opzeggen en een nieuwe zorgverzekering afsluiten

Overweegt u om uw zorgverzekering te veranderen? Dan kunt u uw huidige zorgverzekering tot en met 31 december 2021 opzeggen. Daarna heeft u tot en met 31 januari 2022 om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2022. Dit kan alleen als u uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december 2021 opzegt.

Eigen risico verhogen of een aanvullende verzekering afsluiten voor 2022

Bent u onder behandeling bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en wilt u uw eigen risico voor 2022 verhogen of een aanvullende verzekering afsluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.  

Een behandeling wordt alleen uit de aanvullende verzekering vergoed als het zorgtraject is geopend op moment dat u verzekerd was. U moet dus aanvullend verzekerd zijn voor een bepaalde behandeling op het moment dat het traject start. 

Als u in 2022 een afspraak heeft in ons ziekenhuis, wordt dit in sommige situaties betaald uit uw eigen risico van 2021. Bekijk hier een voorbeeld.

Welke zorgverzekeraars zijn er?

Er zijn in Nederland verschillende zorgverzekeraars met één of meerdere labels, verzekeraars en volmachten. Bekijk alle zorgverzekeraars en labels die onder deze verzekeringen vallen.

Direct naar