A A A

Aantal IC bedden voor COVID-patiënten uitgebreid

Gepubliceerd op: 09 april 2021

Landelijk stijgt het aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen. Daardoor wordt de druk op Intensive Care (IC) afdelingen groter. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft aangekondigd dat ziekenhuizen in Nederland zo veel mogelijk IC-bedden beschikbaar moeten stellen.

Maatregelen

Ook wij moeten meer bedden beschikbaar stellen op onze IC-afdeling, waarmee we onder andere ondersteuning kunnen bieden aan ziekenhuizen in andere regio’s die mogelijk een tekort aan IC-bedden hebben. Helaas zijn wij daardoor genoodzaakt om een aantal operaties te verplaatsen naar een later moment. Het gaat om operaties die planbaar zijn en/of operaties waarvan het niet noodzakelijk is deze binnen zes weken uit te voeren. Wij nemen persoonlijk contact met u op als uw operatie wordt uitgesteld. U hoeft dus niet zelf te bellen of contact met ons op te nemen.

Dit is een ingrijpende, maar helaas noodzakelijke maatregel om de overige zorg zoveel mogelijk te laten doorgaan en daarnaast voldoende personeel te kunnen inzetten voor de corona-zorg.

We streven ernaar dat de zorg voor onze patiënten zoveel mogelijk doorgaat.

Welke zorg kan doorgaan?

Spoedzorg, semi-spoedzorg en oncologische behandelingen gaan zoals altijd door. Ook dagbehandelingen gaan door, zoals oogoperaties. Daarnaast blijven afspraken op de polikliniek ook zoveel mogelijk doorgaan. Als een afspraak helaas toch niet kan doorgaan, dan nemen wij contact met u op. U hoeft niet zelf te bellen of uw afspraak te annuleren.

Direct naar
Goed, veilig & gastvrij